În Mihai Viteazu

Iarna bate la ușă, romii se bat pe lemne

2041
Iarna bate la ușă, romii se bat pe lemne - 39af3153ae383ed718eb8d3aa03875bb.jpg
Iarna se pregătește să își facă intrarea, iar locuitorii comunei Mihai Viteazu au început să bată din ce în ce mai mult la ușa primarului pentru a-i cere ajutoarele de lemne.
"Toate problemele cu care ne confruntăm noi sunt deosebite în felul lor însă aceasta este cu totul deosebită: ajutoarele pentru lemne", a început să povestească Gheorghe Grameni, primarul din Mihai Viteazu.
"Localitățile Mihai Viteazu și Sinoe au fost populate de aromâni. Prin anii 65-70, aromânii s-au retras la orașe și și-au vândut casele, în cele mai multe cazuri, romilor. Iar ei nici măcar nu au acte pe aceste case. Situația se complică pentru că, în timp, la rândul lor, romii s-au căsătorit, au făcut copii care s-au căsătorit și ei. Și au ajuns acum să stea câte două-trei, uneori chiar patru, familii într-o casă. Și toți capii de familie vin la mine să le dau aju-toare pentru lemne. Dar legea nu îmi permite să îi ajut pe toți", a explicat el.
Gheorghe Grameni a precizat că pot beneficia de astfel de ajutoare doar titularii imobilelor respective. "Numai cel care are actul casei primește ajutor. Doar pentru el facem dosar. Și nu pentru fiecare cap de familie care stă în aceeași casă. Așa spune legea. Anul trecut, eu le-am dat la toți. Dar acum nu se mai poate pentru că vor face con-troale de la Constanța", a adăugat el.
Dacă anul trecut au fost întocmite 480 de dosare la nivelul întregii comune, acum, maximum ar putea ajunge la 150. "Ne luptăm cu dosarele acesta. Iar omul nu înțe-lege. Știți cum este: «pentru orice problemă, primarul este de vină!». Ei spun: «Lui i-a dat. Și lui i-a dat. Dar nouă primarul nu vrea să ne dea». Însă va trebui să priceapă la un moment dat că nu depind de mine. Așa a stabilit guvernul, iar banii pentru lemne vin de la guvern", a subliniat Gheorghe Grameni.
El urmează să intre astăzi în audiență la prefectul Claudiu Palaz pentru a găsi o soluție la această problemă.

"Sărăcia este peste tot"
Oamenii se mai plâng că nu au locuri de muncă. "«Ce să ne facem, domnule primar? Nu avem locuri de muncă…» îmi spun oamenii. Sărăcia este peste tot. Majoritatea lucrează sau lucra în agricultură. Pe unii dintre ei, îi angajăm și noi cu ziua, dar acum trebuie să plătim tot felul de taxe și impozite și pentru zilieri. Și nu îi convine nimănui această situație", a mai remarcat primarul.
Nici Gheorghe Grameni nu are un program fix de audiențe. "La orice oră, în orice minut, sunt la dispoziția oamenilor. Este păcat pentru o primărie ca a noastră să impună locuitorilor săi un interval pentru audiențe. Ei vin la mine ori de câte ori au nevoie", a încheiat primarul comunei Mihai Viteazu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Septembrie 2010
Stire din Diverse : 2 octombrie, Ziua Studentului Rom
Pagina a fost generata in 0.5154 secunde