Identitatea etnică, marcată de UDTR în Anul Centenarului

355
Identitatea etnică, marcată de UDTR în Anul Centenarului - udtrprimavaracomunitara-1522085956.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat cea de-a XVII-a ediție a Festivalului "Primăvară Comunitară", sâmbătă, 24 martie, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța. Au urcat pe scenă ansamblurile folclorice: "Fidanlar", "Delikanlılar", "Martılar", toate aparținând UDTR, "Çansu" (UDTTMR), "Elpis" (CEEC), "Armânamea", "Dobrogeanca" (Centrul Cultural "Elena Roizen"-Ovidiu) și solista Georgiana Chiriță (CRLR). 


În discursul său, subsecretarul de stat din cadrul DRI, Aledin Amet, a plasat evenimentul în perspectiva împlinirii a 100 de ani de la făurirea statului național unitar român, stat care asigură drepturi și libertăți tuturor minorităților naționale susținând promovarea valorilor identitare ale comunităților etnice. 


"Acest stat care, în acest an, împlinește 100 de ani de la Marea Unire din 1918, ne-a oferit de-a lungul anilor posibilitatea de a ne afirma identitatea etnică. Acest eveniment cultural interetnic, organizat de UDTR, reprezintă o dovadă a modului în care statul român înțelege să sprijine afirmarea identității etnice a minorităților naționale. Astfel de acțiuni ne raportează la ceea ce avem noi mai de preț, la propria noastră identitate", a declarat Aledin Amet.


"Ansamblul Comunității Elene Elpis a onorat invitația noastră de a lua parte la Festivalul Interetnic «Primăvara Comunitară», chiar dacă peste trei ore va susține un alt spectacol, organizat cu prilejul Zilei Naționale a Greciei. Acesta este modelul interetnic dobrogean, unitate în diversitate, acesta este felul în care statul român și noi, minoritățile naționale, dorim să ne promovăm identitatea etnică și valorile noastre culturale", a spus președintele Comisiei de Cultură a UDTR, Serin Türkoğlu. 


Festivalul, organizat de Comisia de cultură a UDTR, s-a desfășurat în prezența secretarului general al UDTR, prof. Ervin Ibraim, a președintei Comisiei de femei, Melec Amet și a președintelui filialei UDTR Hârșova, Memet Redvan. 


Printre invitați s-au aflat subsecretarul de stat al DRI, Aledin Amet, subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, Atașatul Comercial al Republicii Turcia la Constanța, Kadır Yazıhan, Atașatul din cadrul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, Nikolay Belera, directorul Centrului Cultural Turc "Yunus Emre" din Constanța, Ramazan Yılmaz, directorul Turkish Airlines Constanța, Güneș Tanay, precum și inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanța, prof. Icbal Anefi, și consilierul superior din cadrul DRI, Aidun Curt-Mola. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.53 secunde