Prefectul Claudiu Palaz:

"Îi voi face plângere penală lui Nicușor"

1900
20

Prefectul Claudiu Palaz a anunțat, vineri, că îi va face plângere penală președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru abuz în serviciu, acuzându-l pe acesta că a comis mai multe ilegalități în organizarea referendumului.
De asemenea, prefectul a menționat că va depune o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii pe numele judecătoarei Claudia Ionela Bojin, președintele Biroului Electoral Județean.

În fața șefilor de la instituțiile deconcentrate și a primarilor din județ, prefectul Claudiu Palaz a identificat, punct cu punct, mai multe aspecte pe care le-a considerat ilegale privind modul în care Consiliul Județean a dus la îndeplinire organizarea referendumului. Pornind de la pliantele prin care referen-dumul a fost anunțat și popularizat în rândul cetățenilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu a menționat că primul lucru ce poate fi reproșat celor de la CJC este campania de dezinformare a oamenilor.
"Regionalizarea nu înseamnă că oamenii din Constanța vor trebui să se ducă la Galați să își facă buletinele, nu vor trebui să meargă la Buzău să își înmatriculeze mașinile, așa cum greșit informează Consiliul Județean. Primăriile capătă putere, iar puterea se ia, asta este problema Consiliului Județean, că i se va lua puterea. Eu vreau ca primăriile să fie puternice, dacă nu doriți acest lucru, acționați ca atare. Vă rog să transmiteți acest lucru și colegilor dumneavoastră primari, care au primit dispoziție să nu fie prezenți la întrunirea cu prefectul", a declarat Palaz.
Continuând seria de elemente pe care le consideră în ilegalitate, Palaz a menționat că prima adresă pe care a primit-o din partea CJC cu privire la referendum face referire la două legi abrogate, și anume Legea 70 din 1991 și Legea 68 din 1992.
"Nicușor a invocat două legi care sunt abrogate, pentru că ori nu are habar de legislația în vigoare, ori este rău voitor", a spus prefectul.

"Constantinescu s-a substituit în mod ilegal prefectului"
Cu Legea 3/2000 în față, Palaz a amintit toate prevederile pe care CJC le-a încălcat până la momentul actual. Claudiu Palaz spune că, potrivit legii, delimitarea și numerotarea secțiilor de votare se face de prefect la propunerea primarilor, iar orice modificare survenită ulterior în acest sens are nevoie tot de acordul său. În plus, prefectului ar fi trebuit să îi revină sarcina de a întocmi lista cu juriștii, lista cu președinții secțiilor de votare și sarcina de a confecționa ștampilele de vot. Potrivit lui Palaz, în cazul referendumului de duminică, aceste proceduri au fost încălcate, CJC ocupându-se de punerea la punct a tuturor acțiunilor. Palaz reclamă faptul că CJC și-ar fi dorit ca ștampilele să fie făcute de către Prefectură pe banii statului, deși toate costurile legate de referendum trebuie suportate de Consiliu.
"Nicio lege din țara asta nu spune că președintele Consiliului Județean se poate substitui prefectului în ceea ce privește acțiunile specifice organizării referendumului ", a precizat Palaz.
Prefectul a menționat că, după încheierea referendumului, îi face plângere penală președintelui CJC, pentru abuz în serviciu, și plângere la CSM împotriva președintei BEJ.
"Voi face plângere penală lui Nicușor Constantinescu și președintei de la BEJ plângere la CSM, pentru felul cum au organizat referendumul. Nu voi accepta modul de organizare nelegal Prefectul face ce este legal în țara asta. Eu nu am nicio problemă cu referendumul, nu sunt de acord cu felul în care acesta este organizat. Este un referendum privat, pentru a păstra scaunul lui Nicușor Constantinescu", a declarat Palaz.



Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
5 noiembrie 2011
interesant

Si in Harghita Covasna, prefectul ce face? De tinut minte!

AntiDobiBok
5 noiembrie 2011
Un Bok ,mai mic

Mai Palazu Mic!,meriti din plin un : Hai sechetir!!!.Sa-i papi motzul de la BoK,ca , el te-a pus pe functie.

Ion care striga "Lupu"
5 noiembrie 2011
Hotii striga Hotii

IA UN ALPRAZOLAM CLAUDIU SI LASA-NE, FIINDCA VOI DEJA STITI REZULTATUL VOTULUI, FARA SA MEARGA LUMEA LA VOT, VEZI PREZIDENTIALELE 2008 CU STS:))

iulian
5 noiembrie 2011
de ce vreti voi sa stricati ceva ce merge bine

cred ca prea intinde-ti coarda si se pare ca se va rupe curind ,mai opriti-va si voi chiar nu vede-ti ca nu mai aveti nimic de furat

Valentin
5 noiembrie 2011
Intrebare ?

De cand esti prefect ce ai construit (uman, legislativ,fizic) pentru judetul acesta ? Eu cred ca nimic !!!!! Esti un gigi(CHIRU)contra al judetului, mereu pus pe demolat,contestat si tipic PDL ...FURAT !!!

votant cu ,,Nu"
5 noiembrie 2011
sfat

O sa-l pupi in cur si daca nu poti cheama-l si pe chior da sa il ghidezi tu .

$@$
5 noiembrie 2011
pentru Nr.2,3,4,5,6

Cinci prostii la un singur postac de partid,este un record.Astia de la partid lucreaza si sambata.Sa vedeti ce va fi maine.Pot sa spun ca el este omul orchestra.

Ana
5 noiembrie 2011
Asta nu e un prefect pe care sa-l doara de judet!

http://www.gandul.info/politica/discutiile-de-la-vila-lac-basescu-tin-foarte-mult-la-chestiunea-asta-ca-sunt-12-14-sau-18-trebuie-sa-treceti-la-inlocuirea-judetelor-exclusiv-8933472

rex
5 noiembrie 2011
ai dreptate ANA

Binenteles ca pe apoliticul Palas nu-l intereseaza judetul pe care il patroneaza, el este atent si vigilent la aberatiile caricaturii hidosului la suflet si la chip de la Cotroceni, un dusman al romanilor.

Adriana
5 noiembrie 2011
poate voi face si eu plangere contra primarului Mazare-

si cred ca voi gasi o cale sa o facem in grup,adica miile de constanteni nemultumiti de faptul ca primarul incalca legea,nu numai cea morala ci si penala;in primul rand problema cu maidanezii -pune siguranta oamenilor in pericol prin lasarea sa se inmulteasca necontrolat zeci de mii de caini,in al 2 lea rand ,primaria nu a aplicat nici macar castrari in ultimii 3 ani,numai asa,de al drakului, ca cica nu primesc bani de la guvern desi era obligat sa castreze sau sa eutanasieze cainii-nu a facut nici una nici alta,in al 3 lea rand ,este evident ca hingherii si cei de la ecarisaj lucreaza doar pe sopagi deoarece haitele de maidanezi colcaie in judetul si mai ales orasul nostru,si eu am vazut cu ochii mei in 2010 hingheri asteptand o ''atentie''in caz ca nu iau nimic ,pleaca si lasa cainii acolo-deci e clar,isi iau salariile degeaba,primesc spagi,caz de coruptie,abuz in functie,samd....oare exista vreun om normal in prrimarie sa vada cum primarul a umplut orasul de maidanezi ,am spune,parca dinadins?aroare ei ,cei care lucreaza la primarie,realizeaza ca in alte orase ale tzarii nu-s chiar asa multi caini vagabonzi ca la cta ?aoare realizeaza ca avem 20-30 000 caini doar oficial....ce sa mai zic de tzaril civilizate,acolo nu vezi picior de maidanez...ba chiar amendeaza daca latra cainii propr.personala ...astfel,daca in los angeles se primeste amenda pt cainele tau cu care iti terorizezi audit iv vecinii cu un zgomot m.mare de cca 20 decibeli im Romania cred ca zgomotul mediu e de 50 decibeli pe caine sau mai bine zis pe haita care latra langa bloc iar la noi in oras de 60-70 avand in vedere ca misuna cainii peste tot in cta ;sa va dau un exemplu de haita care sta neclintita de ani de zile desi cica ecarisajul ia bani;in jurul fostei cantine ich de pe soseaua mangaliei e un haitic de caini rai si agresivi ce nu au fost nici macar sterilizati,langa blocurile sm de langa spitalulul dermato venerice alte javreunii maidanezi ,altii ,nu sunt cainii unui mos nebun,pe aleea portului o catea care hamaie 24/7 care are pui,plus inca vreo 3 javre imbecile ,pe aleea garofitei sau albastrelei ,lg oficiul postal ,un cotet de caini,langa gr.nr 42 ,un caine care hamaie si el...veniti,dragi reporteri si vedeti cainii care nu au fost luati desi s-au facut n sesizari...nici macar castrati ce sa mai zic eutanasiere ca iar sar zoofilii ca descreieratii,dar le pasa ce hamaiala infernala e pe aici ?le pasa ca uneori mai musca ?nu,ii doare in fund pe zoofilii,pardon canofili,ca doar cainii -s animale in viziunea nebunilor canofili.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Referendum / Prezență mică la vot
Pagina a fost generata in 2.8456 secunde