Cristian Diaconescu:

"Îmi voi duce candidatura până la sfârșit"

392

Articole de la același autor

Secretarul general al PMP, Cristian Petrescu, spune că partidul are un candidat respectabil și respectat, Cristian Diaconescu, însă "postul de președinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit", iar în ședința de mâine a PMP va fi găsită cea mai bună soluție privind candidatul la prezidențiale.

În acest context, formațiunea ar putea să schimbe candidatul pentru Cotroceni, locul lui Cristian Diaconescu urmând să fie luat de Elena Udrea care stă mult mai bine la capitolul notorietate.

"Marți vom discuta, vom găsi, sperăm noi, cea mai bună soluție. Ideea este să obținem un rezultat cât mai bun la alegeri fiindcă nu ne putem permite să lăsăm țara unui președinte de stânga, respectiv lui Victor Ponta. Atunci, prin procentul obținut de candidatul nostru și prin procentul obținut de alte partide de dreapta, facem tot posibilul să îl împiedicăm pe Victor Ponta să ajungă președintele României. Bineînțeles că ne dorim ca al nostru candidat să intre în turul doi fiindcă acolo lupta cu Victor Ponta se duce cu totul altfel", a spus Petrescu.

El a amintit că în anul 2000 Traian Băsescu a intrat târziu în cursa pentru Primăria București, având doar 4%, dar a reușit în trei săptămâni să ajungă la 17%, a intrat în turul doi și a ajuns primar al Capitalei.

Despre cum s-a ajuns la ideea schimbării candidatului PMP pentru prezidențiale, Petrescu a spus: "Sunt păreri și păreri. Pe de-o parte, avem un candidat respectabil și respectat cu un profil foarte bun de președinte, însă postul de președinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit și ca să poți ajunge președinte trebuie să fii

ales de oameni. Există cercetări sociologice pe care ni le-au arătat unii colegi din care reiese că domnul Cristian Diaconescu nu ar obține un număr suficient de mare de voturi ca să putem continua cu dânsul. Pe de altă parte, știm foarte bine în ce măsură sunt românii pregătiți să voteze o femeie sau să treacă peste un anumit misoginism".

Secretarul general al PMP a adăugat că președintele Traian Băsescu se va alătura PMP când își va termina mandatul la Cotroceni, iar datoria membrilor partidului Mișcarea Populară este aceea să nu îl aștepte cu un "mini-partid".

La rândul său, Cristian Diaconescu, președintele Fundației Mișcarea Populară și prezidențiabil al PMP, a spus că își va duce candidatura până la sfârșit, indiferent dacă va beneficia sau nu de susținerea unui partid, lăsând astfel de înțeles că va candida chiar și independent.

"Îmi voi duce candidatura până la sfârșit. Această atitudine vine din datoria morală față de susținătorii mei și față de societate. Consider candidatura mea un angajament față de țară", a spus Cristian Diaconescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.766 secunde