Implicarea femeii de etnie turcă în societate, prioritară pentru UDTR

2045
Implicarea femeii  de etnie turcă în societate,  prioritară pentru UDTR - udtr-1489079757.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a deschis seria manifestărilor culturale din această primăvară cu evenimente dedicate Zilei Internaționale a Femeii.

Astfel, în perioada 7-8 martie, comisia de femei a UDTR a organizat la Constanța, București, Tulcea și Cobadin o serie de dezbateri pe tema "Implicarea femeii de etnie turcă în societate", urmate de serate turcești.

Marți, 7 martie, peste 200 de femei de la filialele UDTR din Constanța, Mangalia, Medgidia, Tuzla, Techirghiol, Cumpăna și Lazu s-au reunit la Constanța pentru a marca împreună Ziua Internațională a Femeii.

În deschiderea evenimentului, președintele comisiei de femei, Amet Melec, a vorbit despre importanța Zilei de 8 Martie pentru femeile din întreaga lume punctând faptul că, "în România, membrele comunității turce se bucură de drepturi și libertăți la fel ca populația majoritară, dar, în plus, pot să vorbească, să publice în limba maternă și își pot promova identitatea etnică și religioasă prin acțiuni finanțate de la bugetul de stat".

O surpriză pentru doamnele comunității turce a constituit-o momentul artistic susținut de ansamblul folcloric "Delikanlilar" al UDTR, care a susținut un scurt program de dansuri tradiționale turcești.

Doamnele norocoase au câștigat la tombolă premii din partea UDTR, dar și produse de îngrijire corporală din partea unui cunoscut producător de cosmetice. Seara a continuat în ritmurile muzicii turcești, dar și a horelor românești. Au răspuns invitației comisiei de femei și au ținut să le felicite pe membrele comunității turce, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, dar și directorul Casei de Pensii, Cristina Samoilă. Totodată, pentru prima dată de la sosirea în România, Ozlem Sertel, soția consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, a fost alături de reprezentantele UDTR cu care s-a întreținut într-o atmosferă cordială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7377 secunde