Important! Șeful statului și ministrul Justiției nu vor mai putea numi conducerea ÎCCJ

142
Important! Șeful statului și ministrul Justiției nu vor mai putea numi conducerea ÎCCJ - inaltacurtedecasatiesijustitie-1466005540.jpg
Proiectul de lege prin care se propune excluderea șefului statului și a ministrului Justiției din procedurile de numire a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție și a procurorilor șefi, inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost adoptat tacit, ieri, de Camera Deputaților. 


Decizia a fost posibilă deoarece termenul pentru dezbatere și vot final, respectiv, 6 iunie, a fost depășit, iar propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art. 75 alin. (2) din Constituție și ale art. 113 din Regulamentul Camerei Deputaților.


Referitor la acest proiect, Tăriceanu a propus modificarea Statutului judecătorilor și procurorilor în sensul ca în funcțiile de conducere să nu mai fie implicat factorul politic - președintele țării și ministrul Justiției.


"Înalta Curte de Casație și Justiție își numește, dintre judecătorii care au funcționat la această instanță cel puțin doi ani, președintele, vicepreședintele, președinții de secții", prevede proiectul președintelui Senatului.
Camera Deputaților este primul for sesizat și, drept urmare, proiectul va ajunge la Senat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3127 secunde