Imunitate președinte. CCR a RESPINS excepția ridicată de Gabriela Firea

123
Imunitate președinte. CCR a RESPINS excepția ridicată de Gabriela Firea - basescu2-1415880099.jpg

Articole recomandate

CCR a decis azi că suspendarea urmăririi penale a președintelui din motive de imunitate este constituțională, respingând astfel excepția ridicată în dosarul în care senatorul Gabriela Firea a contestat decizia procurorilor privind plângerea sa referitoare la faptul că ar fi fost șantajată de Traian Băsescu. Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată în procesul în care Gabriela Firea a contestat decizia Parchetului General, de suspendare a anchetării lui Traian Băsescu, acuzat de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuză pe șeful statului de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în legătură cu plângerea penală depusă Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu. Procurorii au dispus însă suspendarea anchetei, argumentând că președintele se bucură de imunitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : CCR a validat primul tur al alegerilor
Pagina a fost generata in 0.3306 secunde