Traian Băsescu:

"România beneficiază de compensații pentru a nu crește costurile energetice"

2265

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat că există presiune ca România să-și modernizeze economia, în contextul schimbărilor climatice, dar UE a creat sisteme de compensare a cheltuielilor, precum certificatele verzi, pentru a nu crește costurile energetice.

Întrebat despre discuțiile de la Consiliul European privind schimbările climatice și obiectivele de reducere a emisiilor poluante, Traian Băsescu a declarat, la Bruxelles, că acestea presupun pentru România o presiune pe performanța de modernizare a economiei.

Pe de altă parte, Băsescu a subliniat că pentru țări ca România sunt create sisteme de compensare a cheltuielilor în așa fel încât costurile energetice să nu crească.

"Beneficiem de certificate verzi gratuite care sunt practic ajutoare de stat pe care România le va putea acorda acelora care investesc în modernizarea termocentralelor, dau un exemplu. Avem acces și la alte sisteme de certificate, sunt împărțite pe categorii, România fiind din categoria statelor care au Produsul Intern Brut sub 60% din PIB-ul mediu pe locuitor. Și atunci s-a creat un sistem întreg de suport pentru ca o țară ca România să poată să recupereze diferența tehnologică fără să fie nevoită să împingă acest proces de retehnologizare în costurile de producție a energiei electrice", a explicat șeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că la Consiliul European a aflat că s-a redus contribuția României la bugetul UE de anul acesta cu 31 de milioane de euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Băsescu are boala puterii"
Pagina a fost generata in 1.2244 secunde