Osman Fedbi, reales președinte al UDTR

374

Articole de la același autor

Etnicii turci s-au reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului din București, pentru a-i alege prin vot secret pe liderii Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), pentru un mandat de patru ani. În cursa electorală s-au înscris pentru funcția de președinte - Osman Fedbi, pentru cea de prim-vicepreședinte Ali Ferdi și Iusein Gemal, iar pentru cea de secretar general, Ervin Ibraim. Din cei 101 delegați prezenți la Conferința Națională, 91 i-au acordat votul președintelui Osman Fedbi în timp ce 10 au fost împotrivă. Ali Ferdi a obținut 41 de voturi din partea delegaților prezenți, în timp ce Iusein Gemal s-a bucurat de încrederea a 50 de etnici turci și va deține funcția de prim-vicepreședinte în următorii patru ani. Zece delegați au votat împotriva ambilor candidați. Ultimul fotoliu din conducerea UDTR, cel de secretar general va fi ocupat de Ervin Ibraim care a fost votat de 81 de alegători, în timp ce 20 au fost împotrivă.

Osman Fedbi este președinte al UDTR din 2004 și a mai deținut această funcție și în perioada 1994-1997. Osman Fedbi a fost în perioada 2000-2004 reprezentantul etnicilor turci în Parlamentul României. Iusein Gemal este de profesie medic și deține funcția de prim-vicepreședinte din anul 2006. Contracandidatul său, Ali Ferdi este absolvent al UMC și actualmente este consilier al deputatului Ibram Iusein. Ervin Ibraim este profesor de limba turcă, gradul I, director al Radio T și a fost ales secretar general al UDTR pentru prima dată în anul 2006. Tot în 2006, Ervin Ibraim a urmat un stagiu de perfecționare în domeniul presei în Statele Unite ale Americii.

În cadrul Conferinței Naționale a fost aleasă și comisia de cenzori a UDTR, aceasta fiind formată din Accoium Durie, Amet Belciz și Abdula Ridvan.

La Conferința Națională a UDTR au participat în calitate de invitați: Levent Accoium - subprefect al județului Constanța, Aledin Amet -subsecretar de stat DRI și Murat Iusuf - Muftiu al Cultului Musulman din România. La eveniment au mai fost prezenți: Osman Koray Ertaș -ambasador al Republicii Turcia la București, Ozgen Topcu - vice-consul - Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Sevil Debir -consilier la Ambasada Republicii Turcia la București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Politică-Administrație : UDTR se pregătește de Ramazan Bayram
Pagina a fost generata in 0.5804 secunde