Cernavodă

În ce condiții poți primi subvenție la căldură

532
1
În ce condiții poți primi subvenție la căldură - gheorghehansa1-1382269623.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii din orașul Cernavodă pot depune, începând de astăzi, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, la sediul SC Utilități Publice Cernavodă SRL din Cernavodă.

Primarul Gheorghe Hânsă a declarat că administrația locală primește dosare atât de la cetățenii care beneficiază de încălzire în sistem centralizat, cât și de la cei care locuiesc la case și se încălzesc cu lemne.

Edilul a adăugat că, potrivit procedurilor legale, cei care solicită ajutor pentru încălzirea cu lemne trebuie să realizeze venituri de maximum 615 lei pe membru de familie, iar cei care solicită subvenționarea facturii la încălzire trebuie să nu depășească venituri de 786 lei pe membru de familie.

Conform procedurii, cei care beneficiază de aceste ajutoare trebuie să depună un dosar care să conțină diverse documente justificative, în original și copii. Astfel, sunt necesare actele de identitate pentru persoanele majore, certificat de naștere pentru copiii sub 14 ani, certificat de căsătorie, certificat de deces, hotărâre de divorț, act de proprietate sau închiriere. De asemenea, la dosar trebuie atașate adeverințe de venit de la locul de muncă, inclusiv tichete de masă, cupon de pensie, cupon de alocație, extras de cont, adeverință de la instituția de învățământ pentru elevii cu bursă, dar și hotărâre judecătorească pentru copiii aflați în plasament și pentru copiii care sunt încredințați după divorț.

Ajutorul se acordă în situația în care venitul net mediu lunar per membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor și 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Persoanele singure cu venitul net mediu lunar între 786,10 lei și 1.082 lei beneficiază de compensare procentuală de 10%. Totodată, pentru beneficiarii de ajutor social care se încadrează în Legea 416/2001, compensarea este de 100%.

În altă ordine de idei, reprezentanții Primăriei Cernavodă au făcut publică și lista bunurilor care exclud acordarea ajutorului pentru încălzire.

Astfel, nu pot primi aceste ajutoare cei care dețin clădiri sau spații locative, altele decât locuința de domiciliu și anexele gospodărești, terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă și alte terenuri intravilane care depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală. Nu pot primi aceste ajutoare nici cei care dețin un autoturism și/sau motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani, două sau mai multe autoturisme și/sau motociclete cu o vechime mai mare de 10 ani, autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze, șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi sau diverse utilaje agricole.

Totodată, nu pot primi subvenție nici cei care au depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei, suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare netă de producție anuală depășește suma de 1.000 euro pentru persoana singură și suma de 2.500 euro pentru familie. 

Comentează știrea

Caluseriu Maria
3 ianuarie 2014
bloc D2,sc.b cere ajutor

toate bune si frumoase,dar,acolo unde intr-un bloc de locuinte nu este caldura nici la inceputul anului 2014 si vb.de bl.D2,Sc.B din cartierul Columbia...ce solutie are dl.primar Hansa? ca noi,locatarii, ne-am saturat sa tot platim factura si caloriferele sunt calde 2-3 elemente...raspunsul repetat al firmei Utilitati Publice este ca blocul este "cap de linie"si vana nu face "tur/retur"...deci e vreo sansa si ptr noi?....povara financiara e f.mare ca ne incalzim la resouri....este corect asa?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.568 secunde