Primarul Anton Burcea:

"În scurt timp va fi dat în folosință sistemul eolian din comuna Adamclisi"

240

Articole de la același autor

Administrația publică locală și instituțiile de interes public din comuna Adamclisi sunt beneficiarii unui proiect ce vizează "Eficientizarea consumului de energie electrică pentru comuna Adamclisi" prin finanțare nerambursabilă. 


Primarul comunei, Anton Burcea, a spus că una dintre preocupările constante ale administrației publice din localitate o reprezintă identificarea oportunităților de finanțare prin intermediul cărora să pună în valoare potențialul zonal al surselor energetice și să realizeze facilități concrete de producere a energiei electrice care să contribuie la dezvoltarea durabilă în plan economic și social a comunității. 


În acest sens, el a explicat că, în scurt timp, vor fi date în folosință sistemul eolian pentru producerea energiei electrice de 200 KW și o instalație de producere a biogazului având o capacitate de 100 metri cubi/30KW.


"Ne-am bucurat mult încă de la început când am primit finanțare, deoa-rece acest proiect este unul din cele mai importante proiecte ale comunei Adamclisi. Investiția majoritară a vizat implementarea unui sistem hibrid compus din turbină eoliană de 200 kw și o instalație de biogaz de 100 m3, pentru producerea de energie electrică, în vede-rea reducerii costurilor pentru instituțiile publice aflate în administrarea comunei. 


Cei care se ocupă la propriu de proiect au adus în comună tot ce trebuie, iar în scurt timp va fi dat în folosință acest sistem. Eoliana s-a înălțat, urmează ca cei de la Enel să facă legă-tura la rețeaua electrică", a declarat primarul Anton Burcea. 


El a mai adăugat că, în urma realizării acestui proiect, vor fi reduse costurile cu energia electrică necesară instituțiilor publice și iluminatul stradal din comună, economii ce vor fi redirijate către alte proiecte pentru dezvoltarea locală. Totodată, primarul a mai adăugat că, un alt obiectiv este acela de a se crea noi locuri de muncă prin realizarea noilor capacități de producere a energiei electrice. 


Valoarea totală a proiectului este 
de 5, 1 milioane lei. Totodată, contribuția comunei Adamclisi la acest proiect reprezintă echivalentul a 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv, 83.113 lei. 


În altă ordine de idei, potrivit primarului Anton Burcea, proiectul a fost co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat între comuna Adamclisi cu Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5101 secunde