Vistieria Primăriei Adamclisi, mai bogată! Au fost alocați bani pentru reabilitarea unui drum

143
Vistieria Primăriei Adamclisi, mai bogată! Au fost alocați bani pentru reabilitarea unui drum - antontudorelburceaadamclisi3-1441376365.jpg

Articole de la același autor

Primarul localității Adamclisi, Anton Burcea, are motive de bucurie, după ce consilierii județeni au votat, zilele trecute, proiectul ce viza repartizarea pe unități administrativ teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe anul 2015. Mai exact, aleșii au alocat 300 mii lei pentru drumul comunal 31 Adamclisi - Zorile.

Șeful administrației locale din Adamclisi, Anton Burcea, spune că, deși are mai multe proiecte trecute pe agenda de lucru, principala sa preocupare este ca muncitorii să finalizeze drumurile din comună distruse de inundațiile de anul trecut. Mai mult, concomitent cu reabilitarea străzilor interioare, autoritățile din Adamclisi intenționează să folosească o parte din bani pentru reabilitarea drumului ce leagă satele Adamclisi și Zorile. Artera respectivă era într-o stare proastă de foarte mult timp, iar ploile nu au făcut decât să înrăutățească mai tare condițiile de circulație.

"Reabilitarea drumurilor din comună, după inundațiile de anul trecut, este prioritatea administrației publice locale. Vom folosi mai mult de jumătate din banii de la CJC pentru a reface drumul care face legătura dintre Adamclisi și Zorile. Șoseaua este în stare proastă de cel puțin 30 de ani, iar inundațiile au făcut-o aproape impracticabilă. Drumul dintre Adamclisi și Zorile se întinde pe o suprafață de doi kilometri, iar costurile reabilitării ajung la aproximativ 50.000 de lei. Va costa mai mult, pentru că trebuie turnat covor asfaltic, dar ne vom încadra în bani", a spus primarul Anton Burcea.

v v v

Potopul a lovit, anul trecut, localitatea Adamclisi, moment în care primarul Anton Burcea s-a arătat extrem de îngrijorat de dezastrul lăsat în urma inundațiilor din data de 19 iunie. Șeful administrației nu a stat cu mâinile în sân, astfel că a făcut mai multe rapoarte pe care le-a transmis atât Prefecturii Constanța, cât și premierului Victor Ponta, căruia îi solicita să-i aloce banii necesari remedierii situației din comună.

Anton Burcea spunea că, urmare a ploilor care au avut loc în cursul zilei de 19 iunie, o serie de locuințe și anexe gospodărești din localitatea Zorile, precum și o serie de străzi din localitățile Zorile, Urluia, Adamclisi au fost grav afectate.

Mai mult, datorită drumurilor distruse, nici producătorii agricoli nu au mai putut ajunge la terenurile agricole cu utilaje și mijloace de transport pentru cereale. Drept urmare, pe lângă toate acestea, în urma ploilor abundente cu caracter torențial, în localitate au fost înregistrate și pagube semnificative la culturile de toamnă și primăvară ale producătorilor agricoli de pe raza comunei Adamclisi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6132 secunde