Primarul Anton Burcea:

"Costurile cu energia electrică vor fi reduse în comuna Adamclisi"

231
1

Articole de la același autor

Administrația publică locală și instituțiile de interes public din comuna Adamclisi vor fi beneficiarii unui proiect ce vizează "Eficientizarea consumului de energie electrică pentru comuna Adamclisi" prin finanțare nerambursabilă.

Primarul comunei Adamclisi, Anton Burcea, a spus că una dintre preocupările constante ale administrației publice din localitate o reprezintă identificarea oportunităților de finan-țare prin intermediul cărora să pună în valoare potențialul zonal al surselor energetice și să realizeze facilități concrete de producere a energiei electrice care să contribuie la dezvoltarea durabilă în plan economic și social al comunității.

În acest sens, el a explicat că, în urmă cu mai mult timp, a fost depus un proiect spre finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, Axa Prioritară 4: creșterea eficienței energetice și a securității furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice, Domeniul de intervenție: 4.2. valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi, Operațiunea: sprijinirea investițiilor în modernizarea și realizarea de noi capacități de producere a energiei electrice și termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile.

După mai mult timp de așteptare, proiectul a fost declarat câștigător. În prezent, el se află în derulare fiind co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat între comuna Adamclisi cu Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie. Obiectivul specific acestui proiect prevede diversificarea surselor de producere a energiei electrice: construirea și instalarea unui sistem eolian pentru producerea energiei electrice de 200 KW și a unei instalații de producere a biogazului având o capacitate de 100 metri cubi/30KW.

"Ne bucurăm mult că am primit finanțare, deoarece acest proiect este unul din cele mai importante proiecte ale comunei Adamclisi. Investiția majoritară vizează implementarea unui sistem hibrid compus din turbină eoliană de 200 kw și o instalație de biogaz de 100 m3, pentru producerea de energie electrică, în vederea reducerii costurilor pentru instituțiile publice aflate în administrarea comunei", a declarat primarul Anton Burcea.

El a mai adăugat că, în urma realizării acestui proiect, vor fi reduse costurile cu energia electrică necesară instituțiilor publice și iluminatul stradal din comună, economii ce vor fi redirijate către alte proiecte pentru dezvoltarea locală. Totodată, primarul a mai adăugat că un alt obiectiv este acela de a se crea noi locuri de muncă prin realizarea noilor capacități de producere a energiei electrice.

Valoarea totală a proiectului este de 5.147.986,00 lei, valoarea totală nerambursabilă fiind de 4.072.556,60 lei. Totodată, contribuția comunei Adamclisi la acest proiect reprezintă echivalentul a 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv, 83.113,40 lei. 

Comentează știrea

liviu
6 decembrie 2014
Info

Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4057 secunde