Dezastru în comuna Adamclisi. Primarul Anton Burcea a cerut ajutorul premierului Victor Ponta

485
2
Dezastru în comuna Adamclisi. Primarul Anton Burcea a cerut ajutorul premierului Victor Ponta - dezastruincomunaadamclisiprimaru-1404310068.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Adamclisi, Anton Burcea, este îngrijorat de dezastrul lăsat în urma inundațiilor din data de 19 iunie și a făcut mai multe rapoarte pe care le-a transmis atât Prefecturii Constanța cât și premierului Victor Ponta căruia îi solicită să-i aloce banii necesari remedierii situației din comună.

El spune că, urmare a ploilor care au avut loc în cursul zilei de 19 iunie, mai multe drumuri, locuințe și anexe gospodărești din localitățile Zorile, Urluia și Adamclisi au fost afectate.

"Un număr de 14 locuințe sau anexe gospodărești executate între anii 1930 - 1970 situate în localitatea Zorile au fost inundate, apa provenită din viitură depășind pe alocuri înălțimea de 0,50 metri Ia soclu în interiorul caselor. Străzile din localitățile Zorile, Urluia, Adamclisi prezintă în urma ploilor abundente din data de 19 iunie 2014 ravene și dislocări de piatră spartă pe partea carosabilă a străzilor. În localitatea Zorile există ravenări cu adâncimi cuprinse între 10-30 cm în unele locuri depășind chiar adâncimi de un metru. Totodată, există dislocări de piatră spartă pe partea carosabilă a drumurilor", a spus primarul Anton Burcea.

El a adăugat că, strada Viilor a fost avariată în proporție de 70% pe o lungime de aproximativ 980 ml deoarece scurgerile puternice de apă pe suprafața drumului au îndepărtat stratul de piatră și au format ravene cu adâncime cuprinsă între 10-30 de centimetri.

"Oamenii aproape că nu mai pot ieși din case și nu vreau să-mi închipui ce s-ar putea întâmpla dacă ar fi nevoie de intervenția unei mașini de la Salvare sau Pompieri. De exemplu, strada Adamclisi a fost avariată în proporție de 90%, străzile Măceșului și Macului au fost avariate în proporție de 60%, la fel ca și strada Florilor. Pe aceasta din urmă, scurgerile puternice de apă pe suprafața drumului au îndepărtat stratul de piatră și au format ravene cu o adâncime cuprinsă între 10 și 30 de centimetri în unele locuri depășind chiar și trei metri. În această situație sunt mult mai multe străzi din comuna noastră", a declarat primarul Anton Burcea.

El a mai spus că, din cauza străzilor nici producătorii agricoli nu pot ajunge la terenurile agricole cu utilaje și mijloace de transport pentru cereale.

Pe lângă toate acestea, în urma ploilor abundente cu caracter torențial, în localitate au fost înregistrate și pagube semnificative la culturile de toamnă și primăvară ale producătorilor agricoli de pe raza comunei Adamclisi.

Pentru remedierea situație, primarul a spus că a făcut demersuri către RAJDP Constanța de unde a închiriat un autogreder pentru nivelat piatra, un buldozer și un cilindru compactor pentru a compacta piatra, dar și o volă. De asemenea, a solicitat 7.000 de tone de piatră în vederea remedierii pagubelor produse.

"Am făcut solicitări și la Prefectura Constanța pentru a fi ajutat să remediez situația dar am întocmit și un raport către premierul Victor Ponta. Pentru remedierea pagubei avem nevoie de două milioane de lei. Sperăm din tot sufletul ca strigătul nostru de ajutor să nu rămână fără ecou și să fim ajutați", a mai declarat primarul Anton Burcea.

Comentează știrea

クリスチャンルブタン セール
5 septembrie 2014
クリスチャンルブタン セール

for many automotives are in their blood and the family of generations have been gathering old classic cars for years now and younger generations too get that passion feeling of buying them and preserving them. The online car classifieds acts as a common platform where you can trade easy business for buying and selling old classic muscle cars for sale クリスチャンルブタン セール http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_9.php

カシオ腕時計 g-shock
5 septembrie 2014
カシオ腕時計 g-shock

my hands are moving involuntarily to tap my pockets. I am glad my new keychain is still there.Here!?s another funny anecdote to make you value your keychain more: I had a dinner with my boss in restaurant downtown when it rained like Noah!?s time. We parked his car right in front of the restaurant. Trapped in the rain after the sumptuous meal カシオ腕時計 g-shock http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-2.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7809 secunde