Infectați cu coronavirus de la Vergil Chițac? "Este iresponsabil!"

3481
Infectați cu coronavirus de la Vergil Chițac?

Articole de la același autor

Sute de persoane au intrat, vineri, în panică, după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Potrivit traseului parcurs de parlamentar în ultima perioadă, virusul a fost contactat în perioada 17-19 februarie când senatorul a participat la o întâlnire NATO la Bruxelles.

Ulterior, după revenirea în țară, Chițac s-a întâlnit cu sute de persoane, iar luni a fost prezent în Biroul Politic Național al PNL unde a fost validat pentru candidatura la funcția de primar al Constanței. Așa se face că Guvernul Orban dar și aproximativ 100 de liberali se află în izolare până la sosirea rezultatelor testelor.

În plus, pe lângă cei care s-au aflat constant în apropierea senatorului, panicați sunt și cei care au sărbătorit Ziua Femeii, în data de 8 martie, la un restaurant din Constanța și unde Vergil Chițac a fost prezent alături de femeile musulmane. La rândul lor, sunt în pericol de contaminare și persoanele care au intrat în legătură cu cei care au fost acolo chiar dacă ei nu au participat efectiv.

Isteria celor posibili infectați cu coronavirus după întâlnirea cu senatorul a luat amploare cu atât mai mult cu cât, din primele date reiese că Vergil Chițac ar fi fost informat, încă din 6 martie, că un cetățean francez din delegația NATO era infectat cu coronavirus. Cu toate acestea, în loc să se izoleze și să anunțe imediat Direcția de Sănătate Publică, Chițac ar fi tratat cu iresponsabilitate situația. Ulterior, el a negat și a precizat că de-abia pe 9 martie a ajuns emailul de informare la el.

Totuși, mai grav, el a postat pe pagina sa de Facebook, joi, 12 martie, un mesaj în care recunoaște că s-a simțit răcit după ce s-a întors în țară, criticându-i pe cei care l-ar fi bănuit că ar avea virusul.

"Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent", spunea Chițac.

Test pozitiv și mesaje pe măsură

Vineri, testul a ieșit pozitiv și totul a explodat! În loc să iasă cu un mesaj și să-și ceară scuze pentru că nu a reacționat prompt, Chițac a postat un mesaj de mulțumire către cei care îi transmiteau sănătate. Mesaj fatal deoarece "dedicațiile" nu au mai fost pe placul senatorului. Care nu s-a lăsat mai prejos și a postat un alt mesaj ce suna mai mult a victimizare.

Concret, în acest context, pagina de socializare a senatorului Vergil Chițac a fost luată cu asalt de constănțeni și nu numai, după ce parlamentarul s-a victimizat că "este atacat și acuzat de iresponsabilitate în media de oameni care nu cunosc toate datele și se hazardează să facă presupuneri nefondate".

Revenind la mesajele transmise de constănțeni pe pagina de socializare a senatorului, câteva sute dintre cei care au postat îl învinovățesc pe Vergil Chițac pentru iresponsabilitatea sa.

"Este iresponsabil! Chițac, mesajul postat de dvs în care mulțumiți oamenilor ce sunt alături de dvs mi se pare o idioțenie la fel ca și faptul că nu ați respectat regulile autoizolării! Conștiința dvs de om, știind că ce ați făcut dvs în situația actuală, când e declarată pandemie iar oamenii sunt speriați, nu vă îndeamnă să aveți decență de a vă cere scuze???? Sunteți mai mult decât iresponsabil și sper din tot sufletul să fiți cercetat penal și închis!", a spus unul dintre constănțeni.

"Mă simt trădat și revoltat că nu ați demisionat deja din toate functiile! Nu se poate așa ceva! Să mai cereți ceva oamenilor care stau la granițe cu ore și apoi cu zile în carantină! Familia mea nu vine în România ca să ne protejeze și dvs intrați în Parlamentul României! Să vă fie rușine și să lăsați legea să se aplice la toată lumea", este mesajul transmis de un alt constănțean.

Chițac refuză izoleta, polițiștii iau în calcul un dosar penal

În loc să închidă subiectul, senatorul a dat apă la moară și, potrivit celor de la DSP, a refuzat să fie transportat de la domiciliu la Spitalul de Boli Infecțioase cu izoleta, pe motiv că este peste demnitatea sa. Mai mult la coborârea din mașina SMURD s-a putut observa că acesta nu avea nici măcar mască de protecție. Alături de senator au mai fost transportați și internați la unitatea spitalicească soția acestuia și consilierul personal.

În altă ordine de idei, potrivit oamenilor legii, senatorul Vergil Chițac ar putea primi o amendă de 10.000 de lei și s-ar putea alege cu dosar penal, deoarece nu s-a autoizolat la momentul revenirii în țară sau în momentul în care a aflat că o persoană cu care a fost în contact este infectată cu coronavirus. Practic, ar fi vorba despre săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Andreea Iliescu, a declarat că urmează să se ia o decizie după ce se finalizează ancheta epidemiologică. Această anchetă este efectuată de Direcția de Sănătate Publică, aceasta fiind și instituția care poate aplica amenda de 10.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5076 secunde