Întâlnire de lucru a prefectului județului privind campania "Curățăm România"

235
Întâlnire de lucru a prefectului județului privind campania

Articole de la același autor

Astăzi, 11 aprilie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat instituțiile deconcentrate din județul Constanța, în vederea prezentării proiectului „Curățăm România”, dar și pentru trasarea unei comunicări interinstituționale proactive între Instituția Prefectului – Județul Constanța și deconcentrate.


Astfel, reprezentanții Instituției Prefectului au prezentat conceptul care stă în spatele proiectului „Curățăm România” (derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor), care sunt condițiile de eligibilitate, de finanțare și cum vor fi monitorizate acțiunile care fac parte din programul care se va desfășura până pe data de 4 mai 2022.


Campania națională „Curățăm România” este prima de acest gen în care pot fi implicate autoritățile centrale și locale, asociații de profil, instituții deconcentrate și societatea civilă. Pentru a deveni eligibilă, o entitate trebuie să depună proiecte care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri, iar aici se poate discuta inclusiv de gospodării, zone de protecție din jurul lacurilor, a cursurilor de apă, a digurilor, a canalelor sau barajelor de pe raza U.A.T.-urilor care participă la proiect.

În funcție de numărul de locuitori din fiecare U.A.T., se pot obține diferite niveluri de finanțare, de la 3.000 de lei, până la 30.000 de lei.


Pentru monitorizarea implementării campaniei naționale la nivelul județului Constanța, prefectul Silviu-Iulian COȘA a emis un ordin prin care se constituie Grupul de lucru pentru monitorizarea derulării proiectului național „Curățăm România”. Acesta are în componență membri din partea Instituției Prefectului, Consiliului Județean Constanța, Gărzii Naționale de Mediu – 


Comisariatul Județean Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Direcției Silvice Constanța, Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța, și Inspectoratului Școlar Județean Constanța, secretariul tehnic fiind asigurat de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța. Practic, grupul de lucru va fi responsabil pentru mobilizarea U.A.T.-urilor în acțiunile de ecologizare, pentru centralizarea datelor la nivelul județului și pentru întocmirea unui calendar clar de acțiuni. De asemenea, se va ține o evidență și legat de cantitățile de deșeuri colectate.


Tot în cadrul ședinței de astăzi, prefectul Silviu-Iulian COȘA a subliniat necesitatea unei comunicări interinstituționale mai strânse între instituția pe care o conduce și deconcentratele de la nivelul județului. Astfel, acestea din urmă vor fi convocate săptămânal la o întâlnire de lucru, unde vor prezenta rezultatele activității curente și obiectivele pentru fiecare săptămână în curs.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6526 secunde