Concurs Interesele Primăriei Mangalia, apărate de un avocat certat el însuși cu legea

1422

Articole de la același autor

În urmă cu o lună, Primăria Mangalia a încheiat un contract de consultanță cu avocata Petrina Boiță. Mihai Claudiu Tusac, prins el însuși într-un amplu demers investigativ, pretinde că nu știe însă că Tribunalul Constanța a dispus, în aprilie 2008, începerea urmăririi penale împotriva Petrinei Boiță.Tusac a recunoscut că a semnat contractul cu fosta secretară a Consiliului Local Limanu, Petrina Boiță, încă de acum o lună. El spune că nu știe însă că interesele administrației locale sunt apărate în acest moment de un avocat pe numele căruia există un dosar de urmărire penală. "De asta nu mă ocup eu. Nu știu dacă există sau nu există. Să știți că asta cu penalul…numai cine nu vrea nu are dosar penal", a găsit imediat scăparea edilul.
Încă din 2007, a apărut în presă o serie de articole care puneau în cârca administrației locale Limanu o serie de nereguli.
Cert este că, în septembrie 2005, la Judecătoria Mangalia a fost înregistrată o plângere penală ce viza cercetarea și tragerea la răspundere penală pentru săvâr-șirea infracțiunii de abuz în serviciu de către primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Udrea, de către consilierii locali, de către membrii comisiei de specialitate, precum și de către secretara Boiță. Potrivit plângerii formulate, primarul ar fi efectuat cu bună știință o acțiune de ocupare și luare în stăpânire a unui teren de 2,6 hectare aflat în posesia unei societăți private. Mai mult, Udrea ar fi repartizat apoi terenul altor persoane. Măsura a fost aprobată în ședința din 3.04.2004 a CL Limanu, Boiță fiind cea care a contrasemnat proiectul aflat pe ordinea de zi.

Bâlbâielile lui Tusac
Timp de trei ani dosarul a stat la Mangalia. De-abia în momentul în care dosarul a fost trimis către instanțele de la Constanța (2008), situația s-a schimbat. Pe 4.04.2008, instanța de recurs penală a Tribunalului Constanța, în dosarul penal 2510/254/2007, a dispus începerea urmăririi penale și față de Petrina Boiță pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.
246 din Codul Penal (n.r. - abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor).
Tusac a știut foarte bine să își aleagă oamenii care să reprezinte "cu onoare" interesele Primăriei. "Mi se pare că această doamnă a fost și secretar de consiliu local sau comunal", s-a bâlbâit în aduceri-aminte el. Tusac a făcut inventarul juriștilor în aceeași notă. "Per total sunt cinci juriști", a declarat cu aproximație el. Nu de aceeași părere este și fostul viceprimar Viorel Oleniuc care a precizat că sunt 10 juriști în Primărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0991 secunde