Inundațiile au făcut pagube de peste UN MILION DE EURO în județul CONSTANȚA

105
Inundațiile au făcut pagube de peste UN MILION DE EURO în județul CONSTANȚA - valentinvrabie1-1371035682.jpg

Articole de la același autor

În aceste momente în comuna Peștera se află o comisie de evaluare a pagubelor produse în urma inundațiilor ce au avut loc, ieri, în localitate. 

"Norocul nostru a fost că apele nu au venit pe timp de noapte și că nu există victime omenești. Bugetul nu-mi permite construirea acestor poduri, punți pietonale care evit distrugerile acestea ce se întâmplă periodic, la 5-6 ani. Este o perioadă ciclică care nu ne iartă niciodată.

La o primă vedere, pagubele sunt de aproximativ un milion de euro, însă sunt pagube ce puteau fi evitate dacă ar fi fost aprobat proiectul privind amenajarea a trei poduri, două punți pietonale și taluzarea canalului de scurgere a apei pluviale pe o distanță de trei kilometri pe tot intravilanul comunei Peștera. Proiectul l-am realizat în anul 2009 și am solicitat fonduri pentru realizarea lui de la toate instituțiile, de la Guvern, de la Consiliul Județean, însă acesta nu a fost aprobat, iar cu bani din bugetul local nu ne-am permis să-l derulăm. Vorbim de un proiect de două milioane de euro", a precizat primarul Valentin Vrabie.

El a mai spus că, s-a format o comisie de evaluare a pagubelor iar la fața locului au venit reprezentanții Apelor Române, Inspectoratului de Stat în Construcții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Prefecturii.

"Cei care fac parte din comisie au reacționat prompt și sunt aici, dar sperăm să aibă și urmările pe care le așteptăm, mai exact, să se pună în practică proiectul inițiat de autoritatea locală din Peștera. Acum, ne vom duce crucea cu ceea ce s-a întâmplat dar măcar pe viitor sperăm ca astfel de pericole să nu mai aibă loc niciodată", a declarat primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4006 secunde