Sărbătorile de iarnă au început la Peștera cu spectacole și colinde

360
Primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, împreună cu membrii consiliului local, a organizat vineri, începând cu ora 16.00, o serie de manifestații menite să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în sufletul oamenilor din localitate.

Evenimentul a fost deschis de către Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, care, împreună cu un sobor de preoți și corul Arhiepiscopiei, a sfințit troița de la intrarea în comună. Construcția a fost reabilitată recent și decorată cu picturi speciale, care ilustrează scena nașterii, dar și cea a tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Ulterior, primarul Valentin Vrabie, împreună cu invitații săi, dar și cu locuitorii comunei s-au deplasat la peștera din localitate, pentru o altă surpriză. La dispoziția conducerii administrației locale, a fost amenajată scena Nașterii Domnului, cu actori și decoruri specifice acestui moment.

Dacă prima parte a zilei a fost dedicată evenimentelor sublime, seara a fost rezervată petrecerii. Astfel, în jurul orei 19.00, locuitorii comunei s-au strâns în fața scenei amplasate lângă primărie. Prezentatorul evenimentului a fost Cristian Bracu, un vechi prieten al primarului Valentin Vrabie, dar și al comunei, față de care acesta are un atașament special.

În deschiderea spectacolului, toți cei prezenți au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Teodosie, iar Corul Arhiepiscopiei Tomisului a interpretat un set de colinde emoționante. Înarmat cu bancuri, glume și umor fin, bine-cunoscutul comediant, Doru Octavian Dumitru a urcat și el pe scena de la Peștera. Atmosfera a fost încinsă de Trupa Provincialii, care a dat tonul la distracție și i-a făcut pe participanți să se distreze, în ciuda vremii de afară.

Mai mult de atât, ca și în anii precedenți, comuna a fost "tapetată" de către primărie cu zeci de ornamente, beculețe și alte decorațiuni speciale de Crăciun, transformând întregul peisaj într-unul cu adevărat feeric. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2335 secunde