Investiții în Centrul pentru tineret de la Cumpăna

169

Articole recomandate

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat, zilele trecute, că au fost reîncepute lucrările aferente obiectivului de investiții "Reabilitarea, extinderea și dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanța, localitatea Cumpăna, în vederea utilizării acesteia drept Centru pentru tineret". Potrivit proiectului, care este finanțat din fonduri europene, va fi reabilitată și dotată o clădire, în prezent, neutilizată din comuna Cumpăna (clădire care a aparținut fostului IAS), în vederea înființării unui centru de tineret care să le ofere tinerilor metode alternative de învățare, o educație informală care să vină ca o completare la cunoștințele pe care le acumulează în școli, să asigure accesul la informație și să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfășurarea unor activități cultural-artistice și educative.

Noul centru de tineret din comuna Cumpăna va avea o suprafață totală de 1.217 mp, urmând a fi dotat cu mobilier adecvat și echipamente IT necesare desfășurării activității și va deservi peste 3.500 de tineri.

Obiectivul specific al proiectului constă în realizarea unui centru cultural dedicat tinerilor comunei Cumpăna, în cadrul căruia vor putea fi desfășurate activități sportive specifice tinerilor, activități culturale de tip spectacol pentru trupe locale sau invitate într-un spațiu polivalent, care se poate reamenaja în funcție de natura manifestărilor artistice; proiecții de filme, teatru în aer liber; bibliotecă interactivă cu produse pe format clasic, dar mai ales electronic și centru de informare; spații de prezentare expoziții, cu posibilități compartimentare conform cerințelor; spațiu pentru consiliere vocațională; discotecă în aer liber.

"Așteptăm de multă vreme o astfel de instituție în localitatea noastră, una care să-i ajute în mod real pe tinerii din comuna Cumpăna și nu numai. Aceștia au nevoie de un spațiu destinat lor, în care să se întâlnească și să comunice!", a subliniat primarul Mariana Gâju. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7185 secunde