Iohannis a promulgat Legea privind imobilele confiscate

209
2
Iohannis a promulgat Legea privind  imobilele confiscate - iohannisapromulgat-1479220203.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea destinației unor bunuri imobile confiscate, anunță Administrația Prezidențială.

Pe 25 octombrie, Camera Deputaților a adoptat această lege, care prevede că bunurile imobile confiscate în cadrul unui proces penal vor putea fi transmise cu titlu gratuit, prin hotărâre de Guvern, în domeniul public al statului și în administrarea autorităților administrației publice centrale, a altor instituții publice.

Legea mai prevede ca, în termen de 45 de zile lucrătoare de la primirea comunicării privind evaluarea bunurilor imobile intrate prin confiscare în proprietatea privată a statului, Agenția are obligația să analizeze și, dacă este cazul, să inițieze procedurile pentru transmiterea cu titlu gratuit a bunurilor sau procedurilor pentru încheierea unui contract de comodat.

Bunurile imobile se preiau pe bază de proces-verbal de predare-preluare încheiat între organul de valorificare și beneficiar. În toate cazurile, termenul de predare-preluare este de maximum 90 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului.

Actul normativ mai prevede că bunurile imobile confiscate aflate în procedura de valorificare prin licitație publică la data intrării în vigoare a prezentei legi sunt supuse prevederilor Ordonanței Guvernului 14/2007 până la finalizarea procedurii de licitație. Dacă procedura de valorificare prin licitație publică nu s-a finalizat cu adjudecarea bunului imobil, acesta intră sub incidența prevederilor prezentei legi. 

Comentează știrea

asociatia fantomelor antice
16 noiembrie 2016
tabla inmultirii pana la 2

aceasta lege ar trebui extinsa si asupra imobilelor cu proprietari care lasa in paragina imobilele lor. in peninsula sunnt imobile devenite pericol public si care desfigureaza zona cea mai frumoasa a Constantei. daca proprietarii actuali nu pot intretine sau renova aceste imobile primaria are dreptul sa le rechizitioneze(contra cost) sau sa imprumute proprietarii cu dobanda 0.dar municipalitatea are alte "prioritati" imbecile sau de tip mafiot.in UE imobilele neintretinute intra in posesia primariei. chiar cele in tretinute si nefolosite(locuinte,birouri spatii comerciale) timp de 5 ani intra in administratia municipalitatii. deci dle presedinte nu ne aburiti cu cateva imobile de lux confiscate si ganditi-va la miile de cladiri de patrimoniu arhitectural care se confunda cu cele din Siria.legea este laudabila, insa incompleta.in ceea ce priveste Constanta avem cele mai infecte mijloace de transport in comun, trotuare pe care ne rupem picioarele si incaltarile,cel mai mare nr de carciumi si unul dintre cele mai frumoase cazinouri din Europa devenit closet public .

DODO
16 noiembrie 2016
AFA

primaria nu a fost in stare sa renoveze Cazinoul de 25 ani dar o gramada de alte cladiri cu pretentii a caraor reabilitare trebuie sa respecte aerul istoric Ideea este ca le-ar putea da gratuit celor care se inhama la asa ceva

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.35 secunde