Iohannis critică noul Cod Fiscal: "Nu ne permitem experimente"

130
1
Iohannis critică noul Cod Fiscal:
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la BNR, că încă analizează noul Cod Fiscal pentru a vedea dacă acesta trebuie promulgat, el adăugând că simpla scădere a taxelor nu garantează creșterea economică și nu ne permitem "experimente economice".

"Aș putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea îl analizez, pentru a decide asupra oportunității promulgării sale. Nu știu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod Fiscal ar revoluționa finanțele României, prin simpla reducere a unor impozite. Cred că n-ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci și maniera în care se face aceasta. O asemenea schim-bare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanțelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflați totuși în prag de an electoral, trebuie să înțelegem distanța dintre tentația politică și realitatea economică", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că, în contextul actual, atât economic cât și geopolitic, se impun abordări prudente, responsabile pentru starea finanțelor publice, și echilibre economice.

Comentează știrea

rex
16 iulie 2015
Lichelism!

Sasul crede ca functia pe care o ocupa nemeritat, este tot una cu a vinde copii sau a "achizitiona" case, a deveniot mai specuialist decat mafiotul sef, Basescu!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4908 secunde