Iulian Fota, despre alegerea lui Joe Biden: Pentru România această victorie este una bună

483
Iulian Fota, despre alegerea lui Joe Biden: Pentru România această victorie este una bună - 1-1604827735.jpg
Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională și director al Institutului Diplomatic Român, crede că victoria lui Joe Biden este bună pentru România. El îl descrie pe Joe Biden drept un om care respectă instituțiile și oamenii care le reprezintă, în total contrast cu Donald Trump. În plus, Biden are o lungă experiență politică, de peste 50 de ani, potrivit Digi24.


"Să vedeți ce atmosferă relaxată și ce sentiment de încredere generează - și se va vedea în Europa chestia asta cât de curând - această alegere a domnului Biden. Eu cred că pentru România această victorie este una bună", a declarat Iulian Fota la Digi24.


El spune că președintele Biden va trebui să reunească America pe care a dezbinat-o Donald Trump.


"Joe Biden nu știu dacă va fi un președinte perfect, dar sunt convins că va fi un președinte mai bun decât Donald Trump. În primul rând, înțelege misiunea mult mai bine, pentru că are experiență în viața publică, în viața politică. A îndeplinit alte funcții, a fost vicepreședinte la casa Albă și din tot ce a făcut până în acest moment foarte puține lucruri i se pot reproșa. 


Pe de altă parte, America este într-o situație foarte complicată, fractura internă este foarte mare. Joe Biden singur nu va putea să refacă această fractură. Dar eu cred că, odată îndepărtat elementul de radicalizare și de divizare a Americii, care a fost Donald Trump - și în al doilea mandat, dacă ar fi câștigat Donald Trump, eu cred că ar fi insistat și mai tare pe această divizare, pentru că el așa s-a menținut -, deci odată în epoca post-Trump, eu cred că totuși șansele ca America să se refacă în interior sunt ceva mai bune, mai bine conturate. Și se vede și din participarea asta masivă. Asta înseamnă responsabilitate civică, asta înseamnă responsabilitate democratică", 


Iulian Fota, care l-a cunoscut pe Joe Biden când era consilierul pentru securitate naţională al președintelui Traian Băsescu, iar Biden era vicepreședintele lui Barack Obama, spune că victoria acestuia este bună pentru România. El arată că Joe Biden respectă instituțiile și oamenii, spre deosebire de Donald Trump.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7713 secunde