Judecătorii au dispus ca ex-primarul Gheorghe Hânsă să fie judecat în stare de libertate

1113
Judecătorii au dispus ca ex-primarul Gheorghe Hânsă să fie judecat în stare de libertate - 9763befaa0991ab188974b39ad14a6ab.jpg
Magistrații de la Judecătoria Medgidia au respins, ieri dimineață, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pe numele fostului primar de la Cernavodă, Gheorghe Hânsă, acuzat de delapidare, și a celorlalți patru complici ai săi. Magistrații au luat însă împotriva lor măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Cernavodă.
Pentru că ordonanța de reținere expira în jurul orei 13, procurorii s-au grăbit să facă recurs, pentru ca acesta să poată fi judecat, de urgență, la Tribunalul Constanța.

Inteligența, motiv de arestare?
Procurorii constănțeni au susținut în fața judecătorilor că dacă inculpații vor fi liberi pot modifica probatoriul, pentru că au acces la actele primăriei. Tot aceștia au spus că, "având în vedere gradul de inteligență al grupului infracțional, inculpații pot influența aflarea adevărului, prin urmare reprezintă un pericol public". Vorbe la care avocatul lui Gheorghe Hânsă, Costin Baschinos, a avut o reacție pe măsură: "Cum e posibil ca inteligența să fie motiv de arestare?", a spus acesta.
Același apărător a ridicat excepția necompetenței materiale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, spunând că DNA ar fi fost competent să cerceteze acest dosar, pentru că acțiunea penală a început pe vremea când Gheorghe Hânsă avea calitatea de primar, iar atunci era acuzat de abuz în serviciu. Mai mult decât atât, Baschinos s-a arătat contrariat de faptul că, timp de doi ani de zile, de când a fost demarată ancheta, inculpații nu au reprezentat un pericol public și, acum, brusc, se impune arestarea lor tocmai pe acest motiv.
Avocatul lui Tiberiu Hânsă, Mitică Dumitru, a spus, de asemenea, că nu există probe în acuzare și nici indicii temeinice de comitere a intracțiunilor pentru care cei cinci au fost trimiși în judecată.
Apărătorul Liviu Cristescu, cel care a apărat interesele fratelui fostului primar în instanța, Nicolae Hânsă, a spus că acesta s-a pensionat, încă de la începutul anului, pe caz de boală, și nu mai are acces la documentele din primărie, astfel că nici nu se pune problema să poată influența în vreun fel ancheta.

Delapidare de 28 de miliarde de lei vechi
Amintim că primarul Gheorghe Hânsă este acuzat de delapidarea unor fonduri din cadrul Primăriei Cernavodă în valoare de 28 de miliarde de lei vechi. Complici la comiterea faptei i-ar fi fost fratele Nicolae Hânsă, fiul - Tiberiu Hânsă, fostul jurist al Primăriei Cernavodă, Marin Cadiu, și administratorul unei firme din Cernavodă, Mihai Adam.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4487 secunde