Județul Constanța ar putea avea un fond de susținere a proiectelor cu finanțare nerambursabilă

569
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța (CJC) de mâine, a fost înscris un proiect de hotărâre ce vizează constituirea unui fond de susținere a proiectelor cu finanțare nerambursabilă.
Fondul de finanțare a proiectelor cu finanțare nerambursabilă, aflat la dispoziția CJC, se va repartiza pe proiecte și pe unități administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite vor informa lunar CJC cu privire la modul de utilizare a sumelor alocate din acest fond, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.
Sursele fondului vor fi: sumele provenite din cota de 20% din sume defalcate din TVA pentru susținerea programelor de dezvoltare, sumele provenite din cota de 20% din sume defalcate din cota 22% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare, precum și TVA-ul recuperat de beneficiarii proiectelor.
La acestea se adaugă alte sume recuperate de beneficiarii proiectelor din cheltuielile eligibile ale proiectelor, aferente sumelor alocate din fond (precum sumele aferente documentațiilor tehnico-economice, consultanței, studiilor de specialitate, etc.), sumele necheltuite și restituite de beneficiarii proiectelor, dar și alte surse legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3057 secunde