Nicușor Constantinescu a mai pierdut un proces în fața pedelistului Adrian Gheorghiță

3101
Nicușor Constantinescu a mai pierdut un proces în fața pedelistului Adrian Gheorghiță - b1a47a251e71206f1308be13a3cdf43d.jpg
Pentru a doua oară, instanța le-a dat câștig de cauză pedeliștilor în procesul intentat Consiliului Județean Constanța, privind desființarea comisiilor de specialitate.
Potrivit consilierului județean democrat liberal Adrian Gheorghiță, care a reprezentat grupul PDL și în calitate de avocat, sentința este definitivă și irevocabilă, urmând ca la proxima ședință de consiliu județean ea să fie pusă în aplicare.

În martie 2009, Consiliul Județean Constanța a înființat, pentru a doua oară, comisiile de specialitate. Și asta ca urmare a faptului că, imediat după constituirea primelor comisii, în iunie 2008, avocatul Ion Popescu, consilier județean din partea PDL la acea vreme, a atacat hotărârea și a câștigat în instanță procesul intentat consiliului județean. Motivul pentru care pedeliștii, prin vocea lui Popescu, au contestat la acea vreme formarea comisiilor a fost acela că beneficiau de nouă locuri în loc de zece așa cum ar fi trebuit.
Deși s-a pus în aplicare sentința judecătorească și au fost constituite alte comisii, acest lucru s-a întâmplat, potrivit consilierului democrat liberal Adrian Gheorghiță, tot "cu sfidarea legii". Astfel că, Gheorghiță a fost nevoit să atace hotărârea nr. 74/16.03.2009. Potrivit acesteia, pedeliștii beneficiau, ca și prima dată, tot de nouă locuri în loc de zece, câte ar trebui să ocupe de fapt, în comisiile de specialitate. Motivul pentru care consilierilor PDL li se refuză un loc într-una din cele șase comisii este acela că unul dintre consilierii PDL (Gheorghiță Corbu) nu a fost validat nici până în prezent, astfel că pesediștii care sunt majoritari susțin că distribuția locurilor se face proporțional cu numărul consilierilor validați și nu cu cel al nu-mărului de mandate obținute în urma alegerilor.

Argumente
Gheorghiță a adus ca argument pentru solicitarea sa de desființare a actualelor comisii prevederile Regulamentului cadru de organizare și funcționare a Consiliilor Locale, care stă la baza elaborării regulamentelor consiliilor județene, după cum urmează:
"Art. 17. - (1) Numărul locurilor care revine fiecărui grup de consilieri sau consilierilor independenți în fiecare comisie de specialitate se stabilește de către consiliul Local, în funcție de ponderea acestora în cadrul consiliului.
(2) Nominalizarea membrilor fiecărei comisii se face de fiecare grup de consilieri, iar a consilierilor independenți, de către consiliu, avându-se în vedere, de regulă, pregătirea lor profesională și domeniul în care își desfășoară activitatea.
(3) În funcție de numărul membrilor consiliului, un consilier poate face parte din 1-3 comisii, dintre care una este comisia de bază. Indemnizația de ședință se va achita numai pentru activitatea desfășurată în comisia de bază".

Comisii, la a treia strigare
Zilele trecute, instanța s-a pronunțat pentru a doua oară pe acest caz, pedeliștii având, din nou, câștig de cauză definitiv și irevocabil. În aceste condiții, așa cum a menționat și Adrian Gheorghiță, care a reprezentat grupul PDL în instanță și în calitate de avocat, la proxima ședință de consiliu județean, ar trebui ca pe ordinea de zi să figureze o nouă hotărâre care să prevadă înființarea, pentru a treia oară în acest mandat, a comisiilor de specialitate. Din păcate, însă, consilierul PDL nu este prea optimist în ceea ce privește înființarea, conform legii, a noilor comisii. "Știm foarte bine că președintele consiliului județean a spus că indiferent de câte ori ne vom adresa instanței și vom câștiga, comisiile vor fi înființate tot după bunul lor plac. Astfel că, și de această dată, ne așteptăm ca reconstituirea comisiilor să se facă în aceleași condiții, cu sfidarea legii și a dispozițiilor exprese ale instanței de judecată", a declarat Adrian Gheorghiță pentru "Cuget liber".
În aceste condiții, pedeliștii au toate șansele să "beneficieze" tot de nouă locuri în loc de zece în cele șase comisii și, în concluzie, grupul PDL să atace în instanță și noua hotărâre de consiliu județean.
La alegerile din 2008, PDL a obținut nouă mandate de consilieri județeni, numai că, până în prezent, au fost validați opt consilieri, majoritarii, adică pesediștii, refuzând constant să îl valideze pe Gheorghiță Corbu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3997 secunde