PDL Constanța a decis cine va vota la alegerile județene

1851
PDL Constanța a decis cine va vota la alegerile județene - 93d9d6faaa42355e0d765cca4a1a16ce.jpg
Democrat liberalii constănțeni s-au reunit, vineri după amiază, într-o ședință a Biroului Permanent Județean (BPJ), context în care, conform declarațiilor președintelui Mircea Banias, au stabilit, prin vot, componența delegației care va participa la Conferința Ju-dețeană în cadrul căreia va fi aleasă conducerea organizației de la malul mării. Astfel, în pofida faptului că, pentru moment, nu se cunoaște dacă alegerile interne din PDL vor continua la nivel de organizații județene și, implicit, la nivelul PDL Constanța, democrat liberalii tomitani merg mai departe cu organizarea etapelor premergătoare acestora.
Până vineri au avut loc, potrivit statutului și calendarului, alegeri în aproximativ jumătate din cele 507 organizații de secții de votare (OSV) din județ. În ceea ce privește acele OSV-uri în care această procedură nu a fost susținută, este pentru că ele nu sunt organizate în conformitate cu prevederile statutare, care precizează că OSV-urile trebuie să numere, fiecare, 15 membri.
De reținut este că, așa cum a menționat liderul Organizației Județene, senatorul Mircea Banias, pentru Conferința Județeană, a cărei dată propusă la centru este 3 iulie, a fost validată componența delegației. Este vorba de 600 de membri de drept cărora li se adaugă invitați și reprezentanți ai presei, astfel că numărul total al participanților la eveniment va ajunge la exact capacitatea sălii mari a Casei de Cultură, anume 735 de persoane. Nu mai puțin important este, în acest context, că numele pedeliștilor care vor participa la alegerile județene vor fi decise în cadrul fiecărui consiliu de coordonare locală al organizațiilor din județul Constanța.

Mangalia, Cernavodă și Techirghiol, pe ultima sută de metri
În aceeași ordine de idei, democrat liberalii din sudul litoralului își aleg, duminică, liderul. Singurul candidat înscris pentru șefia organizației de la Mangalia este deputatul Zanfir Iorguș, care este, de altfel, și în prezent președinte.
De asemenea, așa cum a declarat Banias, un singur candidat s-a înscris, cel puțin până la acest moment, și în cursa pentru conducerea PDL Techirghiol. Este vorba de actualul lider, Florea Constandin.
Ceva mai interesantă se anunță atmosfera în perspectiva alegerilor pentru șefia PDL Cernavodă, acolo unde trei pedeliști sunt interesați să ocupe fotoliul de președinte și anume Hristea Florian, viceprimarul localității și actual lider al organizației, Marian Sava, membru al Biroului Permanent Județean și Ionel Soare, fostul candidat al PDL pentru Primăria Cernavodă.
Cât despre data la care vor avea loc aceste alegeri, președintele pedeliștilor constănțeni a declarat că, în afara unor propuneri pentru cele de la Cernavodă, anume 12 sau 13 iunie, nu au fost stabilite alte zile.
Nu în ultimul rând, referindu-se la momentul alegerilor județene din PDL Constanța, Banias a specificat că mai multe detalii vor fi cunoscute ulterior Colegiului Director Național de duminica aceasta, unde condu-cerea de la centru va decide, pe lângă amânarea alegerilor de la vârf, și eventuala amânare a alegerilor din unele organizații din teritoriu. Pe marginea acestui subiect, liderul pedeliștilor tomitani a reiterat ideea conform căreia alegerile sunt oportune cât mai curând în sânul Organizației Județene a PDL Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4314 secunde