Consiliul Local Năvodari și-a însușit, vineri, rezultatele referendumului local

4172
Consiliul Local Năvodari a fost convocat, vineri după-amiază, într-o ședință extraordinară, având spre dezbatere 24 de proiecte de hotărâre.
Unul dintre cele mai importante a fost cel privind însușirea rezultatelor referendumului local din data de 23 mai. Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Primăria Năvo-dari, "prin acest proiect, consilierii locali au fost informați cu privire la rezultatele obținute la referendumul local din data de 23 mai 2010 privind înființarea pe teritoriul orașului Năvodari a unui Centru de gos-podărire deșeuri industriale și de orice altă natură".
Liderul democrat liberalilor din Consiliul Local Năvodari, Tudorel Calapod, a explicat pentru ziarul "Cuget liber" că președintele de ședință, viceprimarul Florin Chelaru, a venit cu propunerea de a include alte două articole la proiect, inițiativă pe care aleșii PDL nu au agreat-o. "Am menționat că PDL a fost împotriva realizării acestui centru de deșeuri însă nu am putut fi de acord cu articolele invocate de Florin Chelaru. Ni se cerea să devenim solidari cu primarul în cazul unor eventuale imputări privind organizarea referendumului. Dacă i se impută o anumită sumă? Dacă se constată nereguli?", a pus problema Calapod.
De asemenea, aleșii au aprobat și proiectul de hotărâre privind atribuirea unor denumiri pentru străzile nou create sau pentru cele care nu figurează în nomenclatorul stradal al orașului.
Un alt proiect de importanță pentru năvodăreni a fost și cel privind aprobarea cuantumului burselor sociale.
În plus, consilierii locali au stabilit și completarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat și public al Năvodariului.
Pe ordinea de zi a ședinței de vineri a fost înscris un proiect de hotărâre ce a vizat numirea lui Alexandru Manu în funcția de director general al societății Ecoterm în locul lui Florin Baciu. Până acum, Alexandru Manu a deținut funcția de șef al Serviciului Situații de Urgență în cadrul Primăriei Năvodari.
Democrat liberalii năvodăreni au ținut să aprecieze și faptul că edilul-șef a pus în practică propunerea lor de a filma ședințele consiliului local. Cu toate acestea, ei și-au exprimat temerea că primarul ar putea reține doar anumite părți din ședințe pentru a le transmite năvodărenilor doar partea pozitivă a lucrurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5705 secunde