Referendum valid la Năvodari

4795
Referendum valid la Năvodari - 4e55725c8f517064231fdaa9b65a1399.jpg
Locuitorii orașului Năvodari au avut, ieri, parte de o zi specială, fiind chemați la urne pentru a-și exprima, prin referendum, opțiunea cu privire la realizarea obiectivului de investiție "Centrul de Gospodărire Deșeuri Industriale".
Potrivit informațiilor transmise de președintele Biroului Electoral de Circumscripție, Viorica Târșoagă, ziua a decurs fără niciun fel de probleme, fără incidente și fără contestații.
La ora 19.00, prezența la urne era de 64,53%, 21.212 de năvodăreni reușind să voteze. În conformitate cu prevederile legale, referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puțin jumătate plus unu din numărul total al locuitorilor cu drept de vot.
Năvodărenii s-au grăbit încă de la primele ore ale dimineții pentru a-și spune punctul de vedere prin vot. La ora 11.00, la Școala Generală nr. 2 din oraș a votat și primarul Nicolae Matei.
"Am votat pentru Năvodari. Acest referendum înseamnă viitorul orașului Năvodari, în-seamnă dezvoltarea orașului Năvodari, înseamnă drumul spre a deveni stațiune turistică și nu cel mai mare centru de deșeuri industriale periculoase, așa cum vor străinii. Noi singuri trebuie să ne hotărâm soarta, iar referen-dumul mă ajută pe mine, ca primar, să limpezim lucrurile și să așezăm Năvodariul acolo unde îi este locul", a declarat Nicolae Matei, după ce și-a exprimat votul.
Edilul a mai precizat că rezultatul "va cântări foarte mult în instanță" întrucât îl va folosi pentru a desființa deciziile instanțelor judecătorești care îl obligă să elibereze autorizația de construcție a acestui obiectiv de investiții.
"Constat că năvodărenii dau dovadă de unitate și știu ce vor. Știu care le este interesul", a încheiat el, referindu-se la prezența ridicată la urne a locuitorilor.
Biroul Electoral de Circumscripție a anunțat că rezultatele referendumului vor fi făcute publice în cursul acestei dimineți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4141 secunde