PDL Constanța dă startul alegerilor din organizațiile locale

Zanfir Iorguș, candidat de cursă lungă, a fost votat în unanimitate președinte al PDL Mangalia

1154
Zanfir Iorguș, candidat de cursă lungă, a fost votat în unanimitate președinte al PDL Mangalia - 55af791e90410dcfca8cfb66ac06a20d.jpg
Democrat liberalii constănțeni au organizat, ieri, primele alegeri interne la nivelul organizațiilor locale din județ. Astfel, pedeliștii din sudul litoralului și-au ales, prin vot, structura și conducerea Biroului Permanent Local al PDL Mangalia, respectiv pe cei opt vicepreședinți, zece secretari executivi, un trezorier, dar și președintele organizației.
De remarcat este că, spre deosebire de structura județeană, acolo unde, în perspectiva alegerilor, se anunță o competiție strânsă, fotoliul de lider al PDL Mangalia nu a suscitat un interes deosebit. Deși, inițial, se preconiza că și Dan Moldovan intenționează să candideze, singurul aspirant înscris oficial în cursă a fost deputatul Zanfir Iorguș.
La Consiliul de Coordonare Local de ieri, care a avut loc în stațiunea Neptun, au participat, alături de Zanfir Iorguș și de cei 103 delegați, președintele Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Mircea Banias, deputatul Maria Stavrositu, precum și membrii Biroului Permanent Județean, Gheorghiță Corbu și Dionisie Culețu. Ordinea de zi a inclus, pe lângă procesul de votare, prezentarea unui raport de activitate al BPL Mangalia, de către Zanfir Iorguș, dar și a unui raport al consilierilor PDL din Consiliul Local Mangalia. Acesta din urmă a fost expus de liderul de grup al consilierilor pedeliști, Paul Foleanu.

"Să deschidem partidul către oameni valoroși…"
Făcând, încă de la început, mențiunea că PDL-ul a fost un partid închis, atitudine ale cărei efecte s-au concretizat în numărul mic de mandate de consilieri locali obținute la Mangalia, deputatul Iorguș a subliniat necesitatea deschiderii formațiunii către toate categoriile socio-profesionale. "Fără oameni din toate categoriile socio-profesionale nu putem să luăm votul majorității din Mangalia", a declarat Iorguș, revenind, astfel, la discursul în care critică vehement actuala conducere a administrației publice locale din sudul litoralului.
Din acest punct de vedere, trebuie reținut că parlamentarul reconfirmat, ieri, în funcția de președinte al PDL Mangalia, în unanimitate, cu 103 voturi din cele 103 valabil exprimate, s-a definit în ultimii doi ani drept unul dintre cei mai duri contestatari ai actualului primar al localității, social-democratul Claudiu Tusac. De altfel, chiar și atitudinea sa de ieri dădea de înțeles, fără echivoc, că PDL Mangalia lansează un semnal de luptă pentru recâștigarea administrației publice locale.

Sancțiuni pentru consilierii locali nedisciplinați
Totodată, de precizat este că, în conformitate cu spusele lui Iorguș, PDL Mangalia a centralizat, în evidențele sale, 1080 de membri de partid. Cât privește organizațiile secțiilor de votare, până la acest moment au avut loc alegeri în 23 din cele 26 de OSV-uri din Colegiul 5, în celelalte neexistând încă numărul minim de membri prevăzut de statut.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat că, în contextul CCL-ului de ieri, a fost votată, în unanimitate, hotărârea potrivit căreia consilierii locali democrat liberali care fac, în ședințele de CL, notă discordantă cu deciziile luate în cadrul Biroului Permanent Local vor fi sancționați. Astfel, în primă instanță acestora li se va retrage sprijinul partidului urmând ca, în cazul unor abateri repetate de la linia PDL-ului, să fie excluși. Decizia urmează să fie adusă la cunoștința BPJ și a aleșilor democrat liberali din Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8187 secunde