Onoarea lui Jean Constantin a fost amânată "sine die" de CJC

2650
Onoarea lui Jean Constantin a fost amânată
Consilierul democrat-liberal Mihai Petre și-a exprimat, ieri, regretul pentru pierderea maes-trului Jean Constantin, precum și revolta provocată de faptul că CJC a refuzat să ia în calcul posibilitatea de a-i acorda actorului constănțean titlul de cetățean de onoare al județului.
Mihai Petre a explicat că, acum trei săptămâni, a depus la secretariatul Consiliului Județean Constanța (CJC) cinci proiecte de hotărâre, însă nu a primit niciun răspuns din partea instituției și acestea nici nu au mai ajuns să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate. Două dintre inițiativele sale prevedeau acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Constanța pentru două personalități de marcă: Jean Constantin și Gică Hagi.
"Mi se pare inadmisibil să nu mă anunțe, să îmi spună măcar dacă sunt oportune sau inoportune, dacă sunt amâ-nate pentru ședința următoare sau dacă nu pot fi susținute. Niciunul dintre ele nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi (n.r.-ieri). Această atitudine face parte din tipologia clasică, dictatorială a conducerii CJC", a declarat Mihai Petre.
"Este o atitudine batjocoritoare la adresa noastră, a consilierilor, dar și la adresa cetățenilor care ne-au ales. Președintele Consiliului Județean așteaptă ca noi să îl respectăm, să îi respectăm autoritatea, dar conducerea CJC ar trebui, la rândul său, să ne respecte și pe noi, măcar printr-un răspuns la inițiativele pe care vrem să le introducem pe ordinea de zi", a mai spus democrat-liberalul.
"Nu cred că era nicio problemă dacă, pe lângă oferirea titlului de cetățean de onoare lui Zoran Kurteș, îi includeam și pe Jean Constantin și Gică Hagi. Sau puteau măcar să îmi spună că le vom acorda aceeași distincție în ședința următoare. Însă toate proiectele au fost tratate cu spatele", a completat Mihai Petre.

Uneori se poate…
Pe de altă parte, Mihai Petre nu a uitat reușita sa de anul trecut, când conducerea CJC a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care îl viza tot pe Jean Constantin. "Nu știu cum atunci s-a putut și acum nu", a mai remarcat el.
Reamintim că, în ședința din luna iulie a lui 2009, la inițiativa democrat-liberalului Mihai Petre, CJC a aprobat alocarea sumei de 13.000 de lei pentru acordarea unui premiu și a unei plachete omagiale lui Jean Constantin pentru întreaga activitate culturală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1817 secunde