Instanța a decis:

Lacurile și bălțile nu vor intra pe mâinile Consiliului Județean Constanța

3698
Lacurile și bălțile nu vor intra pe mâinile Consiliului Județean Constanța - d31d933c7b972675f508076a867f1397.jpg
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, a câștigat în instanță acțiunea formulată împotriva Consiliului Județean Constanța (CJC) ca urmare a unei hotărâri emise în luna octombrie a anului trecut, prin care CJC solicita Guvernului României trecerea imobilelor reprezentând lacuri și bălți, din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale "Apele Române", în domeniul public al județului Constanța și administrarea CJC. Hotărârea Tribunalului Constanța a fost dată vineri, 7 mai.
În acest context, reamintim că, la data la care CJC a aprobat această hotărâre, primarii constănțeni s-au opus vehement deciziei, unul dintre cei mai vocali contestatari fiind gospodarul-șef din 23 August, democrat liberalul Mugur Mitrana. El susținea atunci că hotărârea Consiliului Județean încalcă legea, dar și că "CJC se organizează ca un stat în stat". Pe lista localităților ale căror lacuri și bălți urmau să treacă în administrarea CJC se numărau, alături de comuna
23 August, și Agigea, Aliman, Cobadin, Constanța, Corbu, Techirghiol, Eforie, Limanu, Mangalia, Oltina, Ostrov, Rasova și Seimeni.
Despre controversata hotărâre a Consiliului Județean, prefectul Claudiu Palaz declara, cu câteva luni în urmă, că i se pare firesc ca luciul de apă din raza administrativ teritorială a unor localități să treacă în administrarea acestora și nu a CJC, având în vedere ideea promovării descen-tralizării și a sprijinirii autonomiei locale.
Trecerea lacurilor și bălților în ograda CJC a fost unul dintre proiectele care au revenit insistent pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului. Mai exact, acesta a fost supus dezbaterii în ședințele din 23 august și 25 septembrie, neîntrunind, însă, numărul de voturi necesar aprobării. Și asta pentru că, potrivit prevederilor Legii 215/2001 a administrației publice locale, hotărârile care fac referire la administrarea patrimoniului se adoptă cu votul a cel puțin două treimi din numărul consilierilor în funcție. Hotărârea cu numărul 348 trecut, însă, în ședința de CJC din 21 octombrie 2009.
Cu toate acestea, instanța a dat peste cap planurile instituției conduse de Nicușor Constantinescu, astfel că, în conformitate cu pronunțarea de vineri, lacurile și bălțile nu vor intra pe mâinile Consiliului Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5434 secunde