CJC urmează să modifice graficele și cursele transportului public de persoane pe drumurile județene

2590
CJC urmează să modifice graficele și cursele transportului public de persoane pe drumurile județene - 1059fc974bcd7fdf59e7e293324d2e5d.jpg
Consiliul Județean Constanța se întrunește, săptămâna viitoare, pe 26 mai, într-o nouă ședință ordinară, programată să aibă loc la ora 13.00, în Aula Mare a Bibliotecii Județene "I.N. Roman".
Potrivit convocatorului afișat pe pagina de internet a instituției, pe ordinea de zi a ședinței au fost înscrise 54 de proiecte de hotărâre.
Unul dintre acestea vizează mo-dificarea anuală a Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean pentru perioada 2008-2011, aprobată prin HCJC nr. 95/2008.
În expunerea de motive a proiectului se precizează că modificările graficelor de circulație, precum și cele ale numărului de curse se operează în baza solicitărilor și propunerilor venite din partea autorităților publice locale pentru a satisface nevoia de deplasare a populației și a optimiza programul de transport.
Astfel, sunt vizate o serie de curse ce leagă municipiul Constanța de localități precum Hârșova, Ciobanu, Năvodari, Mihai Viteazu, Poarta Albă, Castelu, Medgidia, Ciocârlia, Cobadin, Mihail Kogălniceanu, Dorobanțu, Comana, Negru Vodă sau Ovidiu.

O nouă rectificare bugetară
De asemenea, consilierii județeni vor supune la vot aprobarea unei noi rectificări a bugetului județean pe anul 2010. Pe ordinea de zi a fost înscris și un proiect de hotărâre privind aprobarea Situației financiare anuale, precum și a conturilor de execuție evidențiate în afara bugetului local al Consiliului Județean Constanța, întocmite la 31.12.2009.
În plus, aleșii urmează să aprobe repartizarea pe unități administrativ – teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit, respectiv din TVA, pentru susținerea progra-melor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură pe anul 2010.

Restaurarea Cetății Capidava
Alte două proiecte majore sunt cele care vizează restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava.
La acestea, se adaugă o serie de proiecte ce privesc înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală și energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătățirea calității aerului, apei și solului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.364 secunde