Teatrul de Stat caută soluții pentru a evita șomajul tehnic

2476
Teatrul de Stat caută soluții pentru a evita șomajul tehnic - 9edbcfae7bd170867bf31635211f19ab.jpg
Surse din interiorul Teatrului de Stat Constanța (TSC) susțin că, din vară, instituția în care activează ar putea intra în șomaj tehnic, din cauza posibilităților financiare reduse de care Consiliul Județean Constanța (CJC) dispune pentru cultură.
Deși până în momentul de față, CJC nu a făcut demersuri oficiale în acest sens, fapt confirmat și de Florian Constantin, directorul ITM Constanța, anumite voci susțin că tot mai des se vorbește despre pericolul ca angajații TSC să intre în șomaj tehnic. Pentru a evita această măsură drastică, Teatrul de Stat va încerca să obțină încasări suplimentare. Astfel, în luna mai, spectacolul "Scaiul" urmează să fie jucat la Vatra Dornei și Suceava iar "(Pe)trecerea sufletelor" la Buzău.
Așa cum ne-a spus Maria Lupu Vasilescu, liderul Sindicatului "Thalia" și membru în Consiliul de Administrație al TSC, pentru a reduce cheltuielile se va renunța la colaborările cu artiștii de la București, luându-se în calcul și îmbogățirea repertoriului, pentru a atrage un public mai numeros și diversificat.
Totodată, Maria Lupu Vasilescu ne-a spus că există unele discuții privind susținerea de spectacole pe litoral, în cadrul unei stagiuni estivale: "Vom juca pe litoral cât putem, în grădinile de vară". De asemenea, în cadrul Consiliului de Administrație al TSC, care a avut loc înainte de Paști, s-a propus ca, în sezonul estival, să fie aduse trupe de teatru din București pentru a susține spectacole la Teatrul de Vară Soveja, argumentele acestei eventuale decizii fiind "pentru a avea o stagiune estivală și pentru ca publicul să vadă cât mai multe spectacole". Maria Lupu Vasilescu precizează, însă că "în nici un caz nu vom plăti oameni din afară cu banii noștri".
"Vom lucra mai mult, vom face tot ce se poate pentru a nu intra în șomaj tehnic", a concluzionat liderul Sindicatului "Thalia".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7486 secunde