Klaus Iohannis a câștigat procesul cu ANI

114
Klaus Iohannis a câștigat procesul cu ANI - klausiohannisacastigat3-1421859915.jpg

Articole de la același autor

 Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) s-au pronunțat, ieri, în cazul recursului Agenției Naționale de Integritate (ANI) la decizia prin care i s-a dat câștig de cauză președintelui Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate. Drept urmare, ieri, președintele României a câștigat procesul deoarece judecătorii de la instanța supremă au respins recursul declarat de ANI.


La termenul procesului din 14 ia-nuarie, reprezentantul ANI a cerut judecătorilor admiterea recursului, aducând ca argument o decizie a Curții Constituționale privind incompatibilitatea aleșilor locali.


La rândul lor, avocații lui Klaus Iohannis au cerut respingerea recursului ca "vădit neîntemeiat" și au arătat că decizia CCR nu a fost redactată și că nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii CCR. Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanța supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.


Reamintim că, în aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deținea simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5317 secunde