Klaus Iohannis, atac la PSD: Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere

157
Klaus Iohannis, atac la PSD: Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere - 1-1599060551.jpg
Președintele Klaus Iohannis îi acuză pe social-democrați că încearcă să "saboteze și să pună piedici", făcând referire la moțiunea de cenzură care trebuia votată luni în Parlament, dar pentru care nu a fost întrunit cvorumul, potrivit Digi24.


"Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlament. Timp de mai multe zeci de minute s-a așeptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni neavenite. Cei care au inițiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari. Am spus de la început că e cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare la termen.


După eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuție politicianistă a PSD-ului care pur și simplu nu își poate stăpâni setea de putere. Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acționează nu pentru cetățeni, ci doar pentru propriii membrii?", a spus Iohannis.


El a mulțumit partidelor care "nu s-au alăturat unor interese strict electorale" și și-a exprimat speranța că PSD va lua în serios această lecție.


"În România, politica nu se mai poate face urmărind doar mizele mărunte de partid. Unii liderii ai PSD continuă să inducă ideea depunerii unei noi moțiuni de cenzură care să fie depusă în următoarea perioadă. Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19. Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacții în lanț care au arătat mai clar decât oricând eșecul instituțional acestui mod de a face politică, specific ultimilor 30 de ani și care a fost patentat de PSD", a mai spus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8703 secunde