PSD și ALDE vor reintroduce în Parlament majorarea pensiilor cu 40%

134
PSD și ALDE vor reintroduce în Parlament majorarea pensiilor cu 40% - 1-1599059696.jpg

Articole recomandate

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că OUG privind rectificarea bugetară va fi modificată, în comisiile parlamentare, astfel încât pensiile să fie majorate cu 40%, precum prevedea legea în forma anterioară, și nu cu 14%, așa cum dorește Guvernul. Anterior, miercuri, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a anunțat că parlamentarii vor respinge articolul care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și vor vota revenirea la creșterea punctului de pensie cu 40%, potrivit Digi24.


"Vom modifica Ordonanța de Urgență a Guvernului care privește rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și nu cu 40% așa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor și nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreț, pentru servicii secrete, pentru avioane și rachete și tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină!


Domnilor Iohannis și Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici și pentru alocații pentru copiii țării, brusc, țara este în pericol de faliment???


Reveniți cu picioarele pe pământ pentru că și dacă ați scăpat de votul din Parlament riscați să nu scăpați de furia poporului pe gâtul căruia țineți apăsat piciorul!", a scris, pe Facebook, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.


Un anunț similar a fost făcut anterior de liderul deputaților social-democrați.


"Astăzi am convocat ședința Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Am distribuit către comisii rectificarea bugetară și probabil că săptămâna viitoare și vom elimina acea diminuare a majorării punctului de pensie, cu 26%, pe care a făcut-o Guvernul Orban", a spus Alfred Simonis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7125 secunde