Klaus Iohannis, despre desfăşurarea Centrului Cyber la Bucureşti: Salut succesul diplomatic excepţional

197
Klaus Iohannis, despre desfăşurarea Centrului Cyber la Bucureşti: Salut succesul diplomatic excepţional - 1-1607595674.jpg
Noul Centru European pentru Securitate Cibernetică găzduit de România reprezintă „un succes diplomatic excepțional”, spune președintele Klaus Iohannis. Este prima agenție europeană care va fi găzduită pe teritoriul țării noastre, potrivit Digi24.


„Salut succesul diplomatic excepţional al României de a obţine găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la Bucureşti. Este o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, stimulând cercetarea şi inovarea în domeniu”, a scris pe Twitter Klaus Iohannis.


Bucureștiul a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat Capitala României și cea a Belgiei. Bucureștiul a câștigat cu 15 voturi la 12.


Principala activitate a centrului va fi gestionarea fondurilor pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale UE. Este vorba despre sume de ordinul miliardelor de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.971 secunde