Klaus Iohannis: „Finalizarea aderării României la Spațiul Schengen este deosebit de importantă”

133
Klaus Iohannis: „Finalizarea aderării României la Spațiul Schengen este deosebit de importantă” - iohannisschengen-1642008891.jpg

Articole de la același autor

Finalizarea aderării României la Spaţiul Schengen este „deosebit de importantă”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

„România contribuie deja şi rămâne angajată să contribuie în continuare la un Spaţiu Schengen sigur şi eficient. Este deosebit de importantă, din acest punct de vedere, finalizarea aderării României la acest spaţiu. Finalizarea monitorizării României prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe baza progreselor în sfera independenţei şi a eficienţei sistemului judiciar românesc este o altă prioritate majoră. Autorităţile române sunt pe deplin angajate în acest sens”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a punctat că un spaţiu Schengen pe deplin integrat este esenţial pentru consolidarea pieţei interne. El a amintit în discurs că anul acesta s-au împlinit 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

„În această perioadă, România s-a schimbat fundamental - o confirmare categorică a puterii transformatoare a proiectului european. Respectarea şi promovarea valorilor europene - democraţie, stat de drept, drepturi fundamentale, economia de piaţă - definesc astăzi România”, a punctat preşedintele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4404 secunde