Parlamentarii USR solicită instituirea unui registru naţional de mediu

128
Parlamentarii USR solicită instituirea unui registru naţional de mediu - usrproiect-1642008933.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarii USR Oana Cambera şi Dragoş Popescu au depus, miercuri, o iniţiativă legislativă privind instituirea unui registru naţional de mediu şi a unui cazier de mediu, precum şi a unui sistem de puncte de penalitate pentru cei care încalcă legislaţia în domeniu.

Potrivit unui comunicat de presă, această propunere legislativă depusă la Parlament este eligibilă de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Implementarea unui registru naţional electronic de mediu, introducerea cazierului de mediu, precum şi introducerea sancţiunii complementare a punctelor de penalizare sunt menite să descurajeze încălcarea legislaţiei de mediu, atât pentru persoane fizice şi juridice, cât şi pentru instituţii şi UAT-uri”, menţionează USR.

Senatorul USR Dragoş Popescu a afirmat că, în momentul de faţă, nu există la nivel naţional nicio formă de trasabilitate a infracţiunilor şi contravenţiilor în domeniul mediului, iar în ultimii ani au avut loc fenomene extinse de criminalitate de mediu în România.

„Legislaţia-cadru europeană face paşi rapizi în direcţia reducerii acestor fenomene şi considerăm că România trebuie să acţioneze cât mai rapid, mai ales în contextul investiţiilor ce se vor face prin PNRR în domeniu”, a spus Popescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5751 secunde