Finanțare pentru proiectele inovative din microelectronică

166
Finanțare pentru proiectele inovative din microelectronică - finantarepentruproiecteleinovati-1641584558.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei pregătește primul apel de depunere a proiectelor pentru procesoare cu consum redus de energie și cipuri semiconductoare - IPCEI ME-CT. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aplicațiile, redactate în limba engleză, se vor transmite în perioada 17 ianuarie - 4 februarie 2022, la Ministerul Economiei (conform metodologiei), urmând ca după recepționare, până la data de 10 februarie 2022, să fie solicitate clarificări.

Vor beneficia de sprijin financiar proiectele cu o puternică componentă inovatoare, care pot include și investiții necesare pentru realizarea primei aplicări industriale. Acestea trebuie să se integreze în obiectivele definite la nivel european pentru IPCEI ME/CT și să poată fi incluse într-una din cele patru teme ale acestuia: anume Sense, Think, Act și Communicate.

Desemnarea proiectelor naționale și alocarea fondurilor rezervate în PNRR, ținând seama de mijloacele financiare disponibile, va fi definitivată în urma deciziei Comisiei Europene și printr-o Hotărâre de Guvern.

Uniunea Europeană a definit componentele și sistemele microelectronice ca fiind condiția esențială a unei digitalizări sustenabile. Investițiile prevăzute vor fi implementate, în principal, prin participarea sau asocierea într-un proiect important de interes comun european (IPCEI-ME), la care și-au manifestat intenția de a participa 19 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, pentru a răspunde provocărilor tehnologice, societale și de securitate în Europa.

Referindu-se la viitorul apel de proiecte, Florin Spătaru, ministrul economiei, a declarat: „Facem un pas în plus în accesarea banilor pentru investiții prin PNRR. Dăm startul depunerii de proiecte pentru investiții inovative în microelectronică. Este evident interesul European, dar și potențialul național având rezervate 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România prin PNRR. Ecosistemul care va fi sprijinit pentru realizarea acestui tip de investiție include întreprinderi mari, IMM-uri, cercetarea instituțională, cercetarea academică și sistemul educațional la toate nivelele.”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2507 secunde