Un nou ordin pregătit de ministrul Muncii, Marius Budăi

222
1
Un nou ordin pregătit de ministrul Muncii, Marius Budăi - ministrulmunciiordin-1640717361.jpg
După ce România și-a luat angajamentul, ca prin Planul Național de Redresare și Reziliență, să realizeze și o reformă a pensiilor, ministrul Muncii, Marius Budăi, pregătește constituirea unui Comitet de monitorizare, scrie site-ul bugetul.ro.

Comitetul respectiv va monitoriza reforma sistemului public de pensii, așa cum a fost ea asumată prin PNRR. Un proiect de Ordin privind înființarea Comitetului de monitorizare a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, la 24 decembrie.

Comitetul reprezintă o structură partenerială între Ministerul Muncii, condus de Marius Budăi, și Ministerul Finanțelor, în fruntea căruia se află ministrul Adrian Câciu.

El ar urma să fie alcătuit din următorii trei membri: ministrul Muncii și Solidarității Sociale, ministrul Finanțelor și președintele Casei Naționale de Pensii.

De asemenea, Comitetul va avea și invitați, pentru problematica sustenabilități financiare a sistemului de pensii, a pilonului 2 de pensii, respectiv pentru cea a indemnizațiilor/pensiilor de serviciu.

Astfel, vor putea fi invitați: președintele Camerei Deputaților și/sau Președintele Senatului, ministrul Justiției, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, președintele Consiliului Autorității pentru Supraveghere Financiară, președintele Curții de Conturi a României, președintele Consiliului Fiscal, dar și alți reprezentanți, după caz. 



Comentează știrea

Dorel
29 decembrie 2021
Comitete

Măi Budigăi numai de asta sunteți buni, să faceți comitete și comisii. Comitetul ăsta plămădit după mintea ta, urmărește sărăcia pensionarilor ?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Decembrie 2021
Stire din Social : Spuneţi NU violenţei asupra femeilor!
Pagina a fost generata in 0.679 secunde