Un nou ordin pregătit de ministrul Muncii, Marius Budăi

191
1
Un nou ordin pregătit de ministrul Muncii, Marius Budăi - ministrulmunciiordin-1640717361.jpg
După ce România și-a luat angajamentul, ca prin Planul Național de Redresare și Reziliență, să realizeze și o reformă a pensiilor, ministrul Muncii, Marius Budăi, pregătește constituirea unui Comitet de monitorizare, scrie site-ul bugetul.ro.

Comitetul respectiv va monitoriza reforma sistemului public de pensii, așa cum a fost ea asumată prin PNRR. Un proiect de Ordin privind înființarea Comitetului de monitorizare a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, la 24 decembrie.

Comitetul reprezintă o structură partenerială între Ministerul Muncii, condus de Marius Budăi, și Ministerul Finanțelor, în fruntea căruia se află ministrul Adrian Câciu.

El ar urma să fie alcătuit din următorii trei membri: ministrul Muncii și Solidarității Sociale, ministrul Finanțelor și președintele Casei Naționale de Pensii.

De asemenea, Comitetul va avea și invitați, pentru problematica sustenabilități financiare a sistemului de pensii, a pilonului 2 de pensii, respectiv pentru cea a indemnizațiilor/pensiilor de serviciu.

Astfel, vor putea fi invitați: președintele Camerei Deputaților și/sau Președintele Senatului, ministrul Justiției, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, președintele Consiliului Autorității pentru Supraveghere Financiară, președintele Curții de Conturi a României, președintele Consiliului Fiscal, dar și alți reprezentanți, după caz. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2887 secunde