Dacian Cioloș susține că PNRR nu lasă PSD să crească pensiile și salariile

314
Dacian Cioloș susține că PNRR nu lasă PSD să crească pensiile și salariile - dacianciolos-1639928330.jpg
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că toate deciziile fiscale și de natură salarială incluse în așa-numita ordonanță trenuleț reflectă disperarea PSD că nu poate oferi ceea ce a promis cât timp era în opoziție. O piedică suplimentară pentru social-democrați ar fi, susține Cioloș, și Planul Național de Redresare și Rezilineță (PNRR), care nu le mai permite să jongleze ca în trecut cu indicatorii bugetari.

„Cei de la PSD, mai ales, au promis marea cu sarea când erau în Opoziție, iar când au ajuns la Guvernare realizează că nu pot satisface toate aceste promisiuni. Au creat așteptări foarte mari și evident că oamenii protestează și cer ceea ce li s-a promis”, a declarat Dacian Cioloș, într-o ediție specială la Realitatea Plus.

Liderul USR a mai precizat că ceea ce încearcă să facă PSD nu este ceva nou, însă de această dată există Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care respectarea indicatorilor bugetari este mult mai ușor de verificat.

„Din păcate, cam așa a procedat PSD tot timpul: când a fost în Opoziție a promis, iar când a guvernat a dat, că doar nu dădeau din buzunarul lor. Problema este că acum sunt niște limite de bun-simț care să mențină bugetul pe linia de plutire. Nu se mai poate, pentru că România și-a luat deja niște angajamente pentru felul în care va cheltui banii în anii următori, prin acel PNRR, tocmai pentru a păstra un echilibru bugetar, însă sunt partide politice, în primul rând PSD, care au făcut tot felul de promisiuni și atunci fac tot felul de piruete fiscale”, a afirmat Cioloș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3665 secunde