Discuție la Paris între miniştrii Educaţiei din România şi Franţa

179
Discuție la Paris între miniştrii Educaţiei din România şi Franţa - ministriieducatie-1639928399.jpg
Învăţământul profesional şi formarea cadrelor didactice, mobilitatea profesorilor şi a elevilor, recunoaşterea parcursurilor profesionale şi digitalizarea au reprezentat principalele subiecte abordate de miniştrii Educaţiei din România şi Franţa, Sorin-Mihai Cîmpeanu şi Jean-Michel Blanquer, în cadrul unei întrevederi desfăşurate la Paris cu câteva zile înainte ca Franţa să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a anunţat ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, pe pagina sa de Facebook.

Consolidarea universităţilor europene va fi una dintre priorităţile preşedinţiei franceze a Consiliului UE, România făcând deja parte din mai multe proiecte, informează Agerpres.

Ministrul francez a prezentat demersul său privind relansarea învăţării limbii latine, proiect primit cu interes de omologul român. Jean-Michel Blanquer a felicitat România - pol al francofoniei în Europa Centrală şi de Est, aproximativ un milion de elevi şi studenţi învăţând limba franceză în Romania, ca prima sau a doua limbă străină.

La rândul său, ministrul român a pus accentul pe importanţa studierii limbii române în Franţa, pentru ca tinerii români să nu piardă contactul cu limba maternă, în contextul în care între 300 şi 400 de mii de români trăiesc pe teritoriul francez. Printre altele, demnitarul român a evocat iniţiativele deja existente, solicitând sprijin pentru dezvoltarea orelor de limba română în instituţiile franceze de învăţământ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5817 secunde