UE actualizează normele privind TVA

105
UE actualizează normele privind TVA - ueactualizeazanormeleprivindtva-1639075912.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană intenționează să actualizeze reglementările privind cotele de TVA, având în vedere faptul că normele actuale datează de aproape treizeci de ani și au nevoie urgentă de modernizare. Comisia Europeană a propus încă din 2018 reformarea cotelor de TVA.

Viitoarele reguli sunt susținute de un acord care prevede că TVA-ul este plătit în statul membru al consumatorului și nu în statul membru al furnizorului.

Conform propunerilor de modificare, statele membre vor continua să aplice o cotă standard de TVA de peste 15%. În același timp, vor putea aplica două cote reduse de până la 5% pentru bunurile și serviciile din până la 24 de categorii incluse în anexa III actualizată și modernizată a Directivei TVA. De asemenea, statele pot aplica o cotă redusă mai mică de 5% și o scutire („rată zero”) la maximum șapte categorii de pe lista considerată a acoperi nevoile de bază, de exemplu: alimente, medicamente, produse farmaceutice.

Statele comunitare au convenit în unanimitate asupra acestei reforme. Acesta va asigura un maxim de flexibilitate, evitând totodată erodarea veniturilor publice: o garanție deosebit de importantă, având în vedere eforturile uriașe depuse pentru o redresare economică durabilă după pandemia de COVID-19 și nevoile masive de investiții cu care ne confruntăm în viitor. ani în vederea tranzițiilor verzi și digitale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5469 secunde