Angajații din industria de apărare își vor primi salariile restante

590
Angajații din industria de apărare își vor primi salariile restante - angajatiidinindustriadeaparareis-1638991318.jpg
Bugetele majorității operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare au fost deblocate, astfel încât plățile salariale aferente nucleului industriei de apărare să poată fi realizate în acest an. Înainte a lua această decizie, Florin Spătaru - ministrul economiei, a avut o întrevedere cu membrii Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA) pentru a găsi soluții la problemele urgente ale acestui sector industrial.

Cel mai important aspect ridicat în cadrul întâlnirii a fost neaprobarea de la începutul anului a bugetelor de venituri și cheltuieli ale majorității operatorilor economici din portofoliul Ministerului Economiei, fapt ce a dus la zero investiții și, mai grav, la imposibilitatea plății salariilor.

„Am decis ca, imediat după întâlnirea cu liderii sindicatelor, să semnez aprobarea bugetelor care erau blocate fără niciun motiv întemeiat, de la începutul acestui an. Nu putem cere performanță de la oameni care nu-și primesc nici măcar salariile. Fără bugete aprobate, banii pentru nucleu, adică banii prevăzuți prin lege pentru personalul din industria națională de apărare, nu puteau să ajungă la oameni. Astfel de situații nu sunt admisibile și cei responsabili pentru situația asta ar trebui să răspundă. Anul 2021 este primul an din istoria acestui minister când în industria de apărare s-au făcut ZERO investiții. A fost cu adevărat un an negru pentru industria națională de apărare”, a spus ministrul economiei.

Liderii sindicatelor au subliniat necesitatea unei strategii de atragere de forță de muncă tânără și specializată în industrie, precum și crearea unei grile de salarizare, în conformitate cu condițiile speciale de muncă.

Ministrul Florin Spătaru s-a pronunțat în favoarea unui plan sustenabil de atragere de comenzi din partea statului român.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3774 secunde