Apel către agenții economici: accesați banii europeni!

134
Apel către agenții economici: accesați banii europeni! - apelcatreagentiieconomiciaccesat-1641925407.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a lansat următorul apel către agenții economici din România: „Fiecare actor din piață trebuie să participe la accesarea banilor europeni. România pune la dispoziție bani prin PNRR, însă buna colaborare între privat și instituțiile statului este esențială pentru absorbția fondurilor.”

Mesajul a fost transmis în cadrul recentei dezbateri publice destinată prezentării metodologiei de preselecție a beneficiarilor direcți și indirecți, potențiali participanți în cadrul cererii de proiecte de microelectronică.

„Există un interes foarte mare manifestat la nivelul mediului de afaceri, dar și la nivelul mediului academic pentru accesarea banilor puși la dispoziție prin PNRR, de Ministerul Economiei. Dovadă a fost participarea a 97 de reprezentanți ai întreprinderilor din industria microelectronică și ai marilor centre universitare din țară la dezbaterea privind ghidul care stabilește eligibilitatea companiilor ce vor putea accesa banii destinați dezvoltării microelectronicii în România”, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ministerul Economiei pune la dispoziție 500 milioane euro ce vor fi destinate companiilor din industria microelectronică din țara noastră, care sunt pregătite să investească în crearea de produse inovative specifice domeniului.

Obiectivele proiectului IPCEI-microelectronică constau în structurarea și dezvoltarea competențelor de concepție, fabricație și aplicare a componentelor și sistemelor microelectronice într-un ecosistem național coerent, respectiv securizarea proprietății intelectuale și accelerarea aplicării tehnologiilor avansate în domenii esențiale ale economiei naționale cum sunt industria automobilului, sănătatea sau agricultura de precizie, spațiu, apărare, aeronautică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3782 secunde