Klaus Iohannis i-a transmis lui Zelenski sprijinul României pentru formula de pace

593
Klaus Iohannis i-a transmis lui Zelenski sprijinul României pentru formula de pace - zgfln2yxzjdkzgvjmmyzmdgynju2ndiy-1675971138.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o întâlnire la Bruxelles, alături de un grup de lideri europeni, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a salutat prezenţa omologului ucrainean la reuniunea Consiliului European, ca o dovadă în plus a solidarităţii şi unităţii europene şi a coordonării strânse în susţinerea poporului ucrainean în faţa războiului declanşat de Federaţia Rusă.

"Preşedintele României a subliniat importanţa menţinerii sprijinului european pentru Ucraina pe toate palierele, evidenţiind în acest sens şi acţiunea solidară şi multidimensională a României, ca stat vecin şi prieten, contribuind atât pe palierul umanitar şi economic, cât şi în ceea ce priveşte creşterea conectivităţii, facilitarea transportului de cereale sau avansarea parcursului european", arată sursa citată.

Şeful statului a susţinut şi necesitatea de a menţine presiunea asupra Federaţiei Ruse, inclusiv prin adoptarea de sancţiuni suplimentare.

"Preşedintele României a transmis preşedintelui Volodimir Zelenski sprijinul ţării noastre pentru formula de pace", a arătat Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, preşedintele Zelenski a transmis, la rândul său, aprecierile poporului ucrainean pentru sprijinul oferit de statele Uniunii Europene atât în plan bilateral, cât şi la nivelul UE şi a exprimat convingerea că acest sprijin va continua să fie la fel de puternic.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierii Suediei, Ulf Kristersson, Spaniei, Pedro Sanchez, Poloniei, Mateusz Morawiecki, Italiei, Giorgia Meloni, şi Olandei, Mark Rutte, s-au întâlnit, joi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a fost primul grup de lideri europeni care s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Preşedintele Ucrainei a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European în cadrul căruia a susţinut un discurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.282 secunde