Klaus Iohannis, mesaj către conducerea DNA

136
Klaus Iohannis, mesaj către conducerea DNA - klausiohannis-1417080060.jpg

Articole recomandate

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a participat miercuri la conferința "Statul de drept. Europa de Est", dedicată unei analize asupra activității Direcției Naționale Anticorupție. Cu acest prilej, Iohannis le-a transmis un mesaj celor prezenți, inclusiv șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.


Mesajul președintelui ales al României, Klaus Iohannis:

"Salut efortul colectiv al organizatorilor care și-au propus să măsoare funcționarea unor instituții-cheie în societate. Anchetele care se succed cu repeziciune înfățișează o țară parazitată de corupție. Nu trebuie să ne ferim de aceste imagini și nici de etichetă. Ele arată cum am ajuns ca societate, unde suntem și cât de urgentă trebuie să fie schimbarea. Aceasta este România anormală de care vrem să ne ferim și să construim România noastră, a oamenilor normali. Putem analiza cauzele, dar nu e suficient pentru a înlătura efectele. E nevoie de curaj și intransigență, nu cred că e imposibil, e doar greu și acesta e motivul pentru care cer cetățenilor, societății, profesioniștilor, să se mobilizeze exemplar într-un efort de redevenire ca societate și stat. Corupția este principalul dușman al competiției libere și al promovării care are la bază meritocrația. Ne afectează traiul de zi cu zi, fiind maladia care stopează inițiativa, inovația. Inhibă și intimidează generînd centre de putere și control incompatibile cu democrația.

Cu o Justiție ineficientă, o națiune poate face pași uimitori.

Vocația se suprapune cu formația și, în acest fel, lucrurile pot fi schimbate.Misiunea mea principală este de a ocroti acest demers. Președintele nu trebuie să fie doar garantul, ci și cel dintâi promotor al statului de drept. Doresc dezvoltarea capacității DNA. A fost o instituție foarte performantă. Ca președinte, voi milita ca Justiția și instituțiile de control fiscal să coopereze prin folosirea tuturor mijloacelor aflate la dispoziție. Reiterez poziția mea de neobstrucționare de către clasa politică de efectuare a anchetelor penale. Dacă vă întrebați dacă noul președinte va fi un aliat al dvs. în lupta pentru combaterea corupției, vă asigur că răspunsul meu nu poate fi decât afirmativ. Vă doresc inspirație și putere de muncă", citează adevărul.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Actual : Joe Biden l-a felicitat pe Klaus Iohannis
Pagina a fost generata in 0.6325 secunde