Klaus Iohannis, noul președinte al României. Băsescu a plecat de la Cotroceni

283
Klaus Iohannis, noul președinte al României. Băsescu a plecat de la Cotroceni - iohannis1-1419174172.jpg

Articole recomandate

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcția de președinte al României, duminică, în ședința solemnă comună a Senatului și Camerei Deputaților. "Voi fi președintele tuturor românilor", a declarat Klaus Iohannis. Iată în continuare cele mai importante declarații din discursul președintelui:

"Stau aici în fața dumneavoastră conștient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt onorat de încrederea cetățenilor și îi asigur că voi fi președintele tuturor românilor.

Mulțumesc tuturor concetățenilor pentru că ați arătat lumii întregi ade-vărata față a României. Ați făcut să triumfe democrația. Se vorbește despre așteptări, despre speranțe, despre semnalul dat de votul din 16 noiembrie. O îndoială din trecut pare a-și face loc. Dacă așteptările mari duc la dezamăgiri? Le spun românilor așteptările mari pot duce la realizări mari.

România lucrului bine făcut este angajamentul luat și cu care pornesc pe acest drum. O Românie în care stabilitatea, calmul devin reperele normalității. România nu are voie să rămână țara proiectelor mereu începute și niciodată terminate.

Vreau ca la final de mandat oamenii să vadă că am făcut legi durabile, instituții solide. Trebuie să ne apucăm de treabă. Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte. La fiecare etapă vom avea de înfruntat capcane.

Mă bucur să constat că există deschiderea pentru a începe discuțiile pentru revizuirea Constituției.

Înțeleg rațiunile politice, dar vă rog, pe cei din partide, că nu mai putem lua decizii conjuncturale. Sper că avem cu toții înțelepciunea să nu repetăm greșelile din trecut.

E momentul să ne raportăm altfel și la marile sisteme publice. Cum dezvoltăm un sistem de educație performant, cum facem ca România să plătească pensii decente pe termen lung. va trebui să ne așezăm la masa dialogu-lui și să construim.

Doresc să aprofundăm parteneriatul strategic cu SUA. Ca membru NATO, nu putem fi doar beneficiarii unui sistem de securitate. Trebuie să fim și furnizori de securitate. Îmi propun ca în primele șase luni să prezint strategia de apărare a României. Îmi doresc o voce mai puternică a României în concertul european.

Cred că salutăm cu toții rezultatele alegerilor din Moldova. Acest rezultat ne obligă să fim sprijinul cel mai important al fraților de peste Prut.

Cu toții ne dorim o transformare profundă a României în ansamblul său, Schimbările de legislație sunt doar un pas. Trebuie schimbate și mentalități. Vreau o Românie în care nu e timp de spectacol.

Îmi doresc o națiune puternică. Îmi pun întreaga putere și pricepere la îndemâna poporului român", a declarat Iohannis.

După ceremonia din Parlament, la Palatul Cotroceni a avut loc ceremonia de predare-primire a funcției între Traian Băsescu și Klaus Iohannis. (sursa: www.realitatea.net)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Klaus Iohannis depune jurământul, astăzi
Luni, 22 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Întâlnire Ponta-Iohannis, azi
Pagina a fost generata in 1.1505 secunde